Přejít k hlavnímu obsahu

Krémová polévka s krupičkou | recept

Krémová polévka s krupičkou | recept

Krémová polévka s krupičkou | recept. Uvařte si krémovou polévku s krupičkou, poradím vám, jak na to. Náš Honzík zbaštil dva talíře, jak mu šmakovala. Je rychle hotová a rozhodně ji zvládne i kuchařský začátečník, ale může se s ní blýsknout i zkušený kuchař. Inspirujte se!

Co je potřeba

1,5 cm silný plátek másla

mražená nebo čerstvá zelenina

1 celé vajíčko

3 – 4 polévkové lžíce dětské krupičky (může být i klasická krupice)

1 – 1,5 l vody

2 čajové lžičky Solčanky nebo Podravky (nemusí být)

sůl, maggi

zelená nať na ozdobu

 

 

1

Na el. sporáku č. 6 si v hrnci rozpustíme máslo a na něm osmahneme zeleninu se Solčankou (měla jsem víc mrkve, proto ta úžasná barva polévky). Přidáme dětskou krupici a necháme chvilinku spražit (sporák stáhneme na č. 4) a zalijeme horkou vodou.

2

Povaříme asi 10 až 15 minut, dokud není zelenina měkká. Poté polévku tyčovým mixérem rozmixujeme.

3

Rozkvedláme v ní jedno celé vajíčko, dochutíme a ozdobíme zelenou natí. A je hotovo! Dobrou chuť!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články