Přejít k hlavnímu obsahu

Hovězí znojemská omáčka | recept na klasickou omáčku

Hovězí znojemská omáčka | recept na klasickou omáčku. Recept na hovězí znojemskou omáčku určitě v mnohých vzbudí vzpomínky na školní jídelny. Pokud se budete držet mého receptu na toto klasické jídlo, určitě si u vás napraví reputaci. Vyzkoušejte si uvařit hovězí znojemskou omáčku podle mého předpisu, není to nic složitého. A pokud navíc použijete tlakový hrnec, můžete mít hotovo do 40 minut.

Co je potřeba

500 g hovězího masa (může být i vepřové)

1 cibule

150 – 200 g kyselých okurek

1 polévková lžíce plnotučné hořčice

2 stroužky česneku (lze použít i sušený česnek)

1 čajová lžička sladké mleté papriky

olej nebo sádlo

hladká mouka

mletý kmín (asi rovná čajová lžička)

sůl, pepř, popř. polévkové koření

1

Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji (sádle) ji osmahneme. Když začne zlátnout, tak přidáme kmín a maso.

2

Maso orestujeme, přisypeme sůl (jen trochu, můžeme dosolit až na konci), mletou sladkou papriku a důkladně promícháme. Pak přidáme česnek, plnotučnou hořčici, zamícháme a vše zalijeme asi litrem převařené vody. Uzavřeme papiňák a vaříme 20 – 30 minut (podle druhu masa).

3

Když je maso měkké, tak do omáčky přidáme nastrouhané kyselé okurky a ještě asi 5 minut povaříme.

4

Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě (na 200 ml vody dáme 1 plnější polévkovou lžíci mouky) a necháme ještě 10 minut za stálého míchání povařit. Omáčku dochutíme (sůl, pepř, polévkové koření) a podáváme s knedlíkem nebo rýží.

Autor: Jitule
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Vlčická omáčka | recept
Vlčická omáčka | recept. Také si nevíte rady, co uvařit k obědu? Inspirujte se mým receptem na vlčickou omáčku. Je to další bašta, kterou jsem rychle…
Skvělý maďarský guláš | recept
Skvělý maďarský guláš | recept. Rádi byste uvařili guláš, ale obáváte se, že to nezvládnete? Vyzkoušejte můj osvědčený recept na skvělý maďarský guláš…