jitulciny-recepty.cz

Hovězí znojemská omáčka | recept na klasickou omáčku

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Hovězí znojemská omáčka | recept na klasickou omáčku. Recept na hovězí znojemskou omáčku určitě v mnohých vzbudí vzpomínky na školní jídelny. Pokud se budete držet mého receptu na toto klasické jídlo, určitě si u vás napraví reputaci. Vyzkoušejte si uvařit hovězí znojemskou omáčku podle mého předpisu, není to nic složitého. A pokud navíc použijete tlakový hrnec, můžete mít hotovo do 40 minut.

Co je potřeba

500 g hovězího masa (může být i vepřové)

1 cibule

150 – 200 g kyselých okurek

1 polévková lžíce plnotučné hořčice

2 stroužky česneku (lze použít i sušený česnek)

1 čajová lžička sladké mleté papriky

olej nebo sádlo

hladká mouka

mletý kmín (asi rovná čajová lžička)

sůl, pepř, popř. polévkové koření

Krok 1

Cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji (sádle) ji osmahneme. Když začne zlátnout, tak přidáme kmín a maso.

Krok 2

Maso orestujeme, přisypeme sůl (jen trochu, můžeme dosolit až na konci), mletou sladkou papriku a důkladně promícháme. Pak přidáme česnek, plnotučnou hořčici, zamícháme a vše zalijeme asi litrem převařené vody. Uzavřeme papiňák a vaříme 20 – 30 minut (podle druhu masa).

Krok 3

Když je maso měkké, tak do omáčky přidáme nastrouhané kyselé okurky a ještě asi 5 minut povaříme.

Krok 4

Nakonec omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě (na 200 ml vody dáme 1 plnější polévkovou lžíci mouky) a necháme ještě 10 minut za stálého míchání povařit. Omáčku dochutíme (sůl, pepř, polévkové koření) a podáváme s knedlíkem nebo rýží.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/hovezi-znojemska-omacka-recept-na-klasickou-omacku.html