Jak připravit plněné vinné listy (dolmades) | recept řecké kuchyně
Jak připravit plněné vinné listy (dolmades) | recept řecké kuchyně. Dolmades (dolma) je tradiční pokrm řecké kuchyně. Jedná se o závitky z listů vinné révy, tradičně plněné ochucenou rýží - pak se většinou podávají studené ve formě předkrmu. Méně často se plní směsí masa a rýže - takto připravené se konzumují teplé s chlebem jako hlavní chod. V článku vás seznámíme s postupem, podle kterého si snadno uvaříte obě varianty tohoto lehkého jídla.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Vlčický bramborový salát | recept na salát
Vlčický bramborový salát | recept na salát. Bramborový salát patří ke správné oslavě. Připravte si ho podle mého receptu. Sterilovanou…
Pindruše
Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…
Jak zavařovat v horkovzdušné troubě | postup
Jak zavařovat v horkovzdušné troubě | postup. Nabízím vám postup na zavařování, u něhož se obejdete bez zavařovacího hrnce a teploměru. Zavařte s…
Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…
Kulaté knedlíky bez vajec
Kulaté knedlíky bez vajec | recept na domácí knedlíky. Chcete vyzkoušet jednoduchý a rychlý recept na domácí knedlíky? Přináším vám recept na kulaté k…