Přejít k hlavnímu obsahu

Vepřové plátky na česneku | recept na pečené vepřové plátky

Vepřové plátky na česneku | recept na pečené vepřové plátky. Hledáte inspiraci na oběd? Vyzkoušejte můj recept na vepřové plátky na česneku. Jídlo je výborné a nepříliš náročné na připravu i čas. Česnek dodá pokrmu typickou chuť i aroma, pokud jste jeho milovníky, určitě si oblíbíte i recept na vepřové plátky na česneku. 

Co je potřeba

asi 500g vepřového plecka

1 větší cibule

14 stroužků česneku (může být i méně, jak kdo rád)

max. 50 g špeku

hladká mouka

drcený kmín

sůl a pepř na dochucení

olej

1

Maso nakrájíme na plátky, osolíme a posypeme lehce drceným kmínem (kdo chce, může opepřit) a naklepeme. 

2

Naskládáme na dno pekáče s trochou oleje a zasypeme na proužky pokrájenou cibulí a najemno pokrájeným špekem. Postačí ho kousek, je tam spíše pro vůni. Pekáč vložíme do předehřáté trouby na 250°C a osmahneme dozlatova.

3

Poté maso podlijeme trochou vody, přidáme na silnější kolečka pokrájený česnek, zamícháme a necháme asi 10 minut pod pokličkou dusit. Následně přilijeme více vody, teplotu stáhneme na 200°C a dusíme, dokud není maso měkké. Vodu dle potřeby přiléváme, abychom pak měli více sosu.

4

Když je maso měkké, tak ho vyndáme. Změklý česnek a cibulku rošleháme metlou nebo rozmixujeme. Sos pak dochutíme solí a zaprášíme hladkou moukou, aby nám trochu zhoustl. S moukou opatrně, neměli bychom docílit hustoty jako u klasické omáčky.

5

Nakonec maso vrátíme zpět, necháme krátce prohřát a máme hotovo. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem nebo s brambory. Dobrou chuť!

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Přírodní vepřové plátky | recept
Přírodní vepřové plátky | recept. Následující recept je naprosto univerzální a opravdu výborný. Hodí se jak jako obyčejné jídlo, tak ho třeba s pomocí…