Jak připravit marinovaný pečený lilek | recept z baklažánu
08. Říjen 2024
Jak připravit marinovaný pečený lilek | recept z baklažánu. Obecně cokoliv marinovaného či naloženého, zpravidla v notné dávce oleje, česneku a koření, je zárukou naprosté chuťové pecky. V případě lilku tomu není jinak. Pečený lilek, obalený v dokonalé směsi poměrně výrazných a různorodých surovin, napěchovaný do sklenic, zalitý zbytkem marinády a pár dní uleželý v lednici, je něco nepopsatelně unikátního. To prostě musíte zažít.
Co je potřeba
- 4 lilky (celkem přibližně 1 kg)
- 10 lžic olivového oleje
- 4 lžíce octu Balsamico
- 6 - 8 stroužků česneku
- 4 lžíce kapary
- 4 lžíce sójové omáčky (nejlépe výraznějšího typu Teriyaki)
- 1 lžíce třtinového cukru (lze i med)
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 1 hrst bazalky
- 1 hrst máty
Tipy
- Ještě větší parády dosáhnete, pokud lilek neupečete v troubě, ale ugrilujete klasicky na grilu. Grilem dodané kouřové aroma výslednou chuť ještě zintenzivní.
Související články
Další zajímavé články
Máčáky od Jarky | recept na sterilované okurky
Máčáky od Jarky | recept na sterilované okurky. Následující recept sice vypadá složitě, ale rozhodně za tu trochu námahy stojí. Recept na máčáky mám o…
Vlčický bramborový salát | recept na salát
Vlčický bramborový salát | recept na salát. Bramborový salát patří ke správné oslavě. Připravte si ho podle mého receptu. Sterilovanou…
Masarykovo cukroví | recept na vánoční cukroví od Hany Machalíkové
Masarykovo cukroví | recept na vánoční cukroví od Hany Machalíkové. Masarykovo cukroví je velice lahodné a ne příliš těžké na přípravu. Z mého receptu…
Pindruše
Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…
Houbový guláš | recept na guláš s houbami
Houbový guláš | recept na guláš s houbami. Máte-li rádi guláš, vyzkoušejte jeho bezmasou variantu, uvidíte, že se vám po mase ani nezasteskne. Ho…
Diskuze k článku