Přejít k hlavnímu obsahu

Houbová smaženice | recept na klasické houbové jídlo

Houbová smaženice | recept na klasické houbové jídlo. Pokud jste milovníky hub, určitě nepohrdnete klasikou smaženicí. Vyzkoušejte můj recet na toto klasické houbové jídlo, postup je mnohokrát vyzkoušený. Určitě se povede i vám. Uvařte si houbovou smaženici, hodí se jako skvělý letní oběd nebo večeře.

Co je potřeba

Pro jednu osobu: 

5  – 6 větších hub

1 cibule

olej

sůl

1 polévková lžíce Harmonie chuti

1/2 čajové lžičky kmínu

3 vejce

1

Houby vlhkým hadříkem důkladně omyjeme a nakrájíme na větší kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme na slabší půlkolečka.

2

Na oleji dáme zesklovatět cibuli a poté přisypeme pokrájené houby. Krátce restujeme společně.

3

Poté přilijeme asi 50  – 100 ml horké vody. Promícháme, přidáme Harmonii chuti a kmín a špetku soli (dosolit můžeme až nakonec). Stáhneme na nižší plamen a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

4

Dle potřeby přiléváme vodu. Po deseti minutách by měli být houby krásně měkké a kolem by nám měl zbýt sos. V tom okamžiku do směsi přidáme rozkvedlaná vejce a sporák vypneme.

5

Za stálého míchání necháme vejce „udělat“, ale neměla by být tuhá – celá smaženice by měla vypadat jako hustší omáčka.

6

Dle potřeby ještě osolíme a podáváme s chlebem. Dobrou chuť!

Pokud není zrovna sezóna a vy jste si uložili zásoby hub do mrazáku, můžete i je použít do smaženice, jen vody nebude třeba přidávat tolik.

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články