Přejít k hlavnímu obsahu

Obalovaná pýchavka | recept na smažené houby

Obalovaná pýchavka | recept na smažené houby

Obalovaná pýchavka | recept na smažené houby. Rostou vám také na zahradě krásné veliké pýchavky a nevíte, co s nimi? My ji děláme klasicky obalenou v trojobale a smažíme. Podáváme s chlebem a nebo s bramborami. Je to neskutečná dobrota! Pokud pýchavku doma máte, rozhodně vyzkoušejte můj recept na tyto smažené houby. Všem jen doporučuji! I odpůrci hub si přijdou na své, pýchavka má jemnější houbovou chuť, když ji navíc obalíte, ani byste nehádali, že jde o houbu.

Co je potřeba

pýchavka

vejce

hladká mouka

strouhanka

sůl

olej na smažení

1

Pýchavka se často vysemení sama od sebe někde na zahradě, najdete ji třeba krčit se pod ovocným stromem, většinou se pak objevuje každoročně na podobných místech. Její chuť je krémovitá a jemná. Dobře se hodí i na sušení.

2

Pýchavku opatrně utrhneme. Rozkrojíme ji a část, kterou nepoužijeme uchováváme v chladu, a brzy spotřebujeme. Pýchavku nakrájíme asi na 1  – 1,5 cm silné plátky.

3

Zbavíme ji vrchní tmavší slupky. Většinou to jde i rukou, pokud ne, pomůžeme si nožem.

4

Následně ji obalíme v hladké mouce a namočíme do rozšlehaného, osoleného vajíčka.

5

Nakonec ji ještě obtiskneme do strouhanky. V hlubší pánvi nebo ve fritéze rozpálíme olej a z obou stran pýchavku dozlatova usmažíme.

6

Vyjmeme ji z pánve, necháme okapat přebytečný olej a podáváme s chlebem nebo bramborami.

Autor: Jitule
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Pindruše
Pindruše
  Nevím, kde toto pečivo z listového těsta přišlo ke svému názvu, ani původ slova pindruše není jasný. Podle všeho nic neznamená a byl uměle vytv…