Kyselo bez kvásku | recept na nepravou krkonošskou specialitu
23. Listopad 2022
Kyselo bez kvásku | recept na nepravou krkonošskou specialitu. Místní specialita – pravé krkonošské kyselo se dělá z chlebového kvásku, ale jsou kraje, kde ho ani za nic neseženete. A přitom byste si ho tak rádi uvařili? Není problém, vyzkoušejte můj recept na tuto nepravou krkonošskou specialitu. Zaručuji vám, že se budete olizovat až za ušima.
Co je potřeba
1 balíček žampiónové polévky
5 větších brambor
3 vajíčka
3 – 4 cibule
asi 250 g hub (používám mražené)
1 zakysaná smetana
sůl
2 – 3 polévkové lžíce octa
maggi
kmín
100 ml mléka
100 ml vody
2 – 3 polévkové lžíce hladké mouky
Tipy
Brambory lze uvařit i předem ve slupce (v tom případě na začátku vaříte asi 20 minut jen houby) a do hotového kysela si je potom nakrájíte.
Další zajímavé články
Houbový guláš | recept na guláš s houbami
Houbový guláš | recept na guláš s houbami. Máte-li rádi guláš, vyzkoušejte jeho bezmasou variantu, uvidíte, že se vám po mase ani nezasteskne. Ho…
Masarykovo cukroví | recept na vánoční cukroví od Hany Machalíkové
Masarykovo cukroví | recept na vánoční cukroví od Hany Machalíkové. Masarykovo cukroví je velice lahodné a ne příliš těžké na přípravu. Z mého receptu…
Sterilované česnekové výhonky
Dnes Vám přináším recept na sterilované česnekové výhonky. Výhonky z česneku, které se potom stejně ostříhají používám totiž jako delikatesku. Připrav…
Italské tyčky od Péti
Italské tyčky od Péti | recept na vynikající tyčky. Chcete přichystat něco rychlého, dobrého jen tak na posezení a na mls? Mám pro vás recept na domác…
Babiččiny krůtí placičky
Babiččiny krůtí placičky | recept na vynikající domácí placičky z krůtího masa. Přemýšlíte, jakou chuťovku uvařit rodině? Přináším vám recept na domác…
Diskuze k článku