Přejít k hlavnímu obsahu

Čokoládový likér | recept na vynikají likér z Ledových kaštanů

Čokoládový likér | recept na vynikají likér z Ledových kaštanů Následující recept mám od známé Míši Janákové. Podle jejího návodu si přichytáme skvělý čokoládový likér z Ledových kaštanů. Výroba není náročná, ale výsledek je opravdu velmi chutný. Připravte si domácí likér, hodí se na zmrzlinu, domácí moučníky nebo jen tak na chuť. Z této dávky budete mít asi 1 l likéru.

Co je potřeba

250 ml smetany 33%

1 Salko

3 ks Ledových kaštanů

4 čtverečky vysokoprocentní hořké čokolády

500 ml rumu (používám Božkov)

1

Do menšího hrnce vlijeme smetanu, do které nalámeme Ledové kaštany a hořkou čokoládu.

2

Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit. Poté hrnec sundáme z plotny a necháme zchladnout.

3

Do vychladlé smetany přidáme Salko a nakonec rum. Vše důkladně metličkou promícháme, až vznikne hladký likér.

4

Hotový likér přelijeme do lahví, dáme do lednice a necháme 7 – 14 dní uležet. 

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články