jitulciny-recepty.cz

Čokoládový likér | recept na vynikají likér z Ledových kaštanů

Složitost: Mírný
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Čokoládový likér | recept na vynikají likér z Ledových kaštanů Následující recept mám od známé Míši Janákové. Podle jejího návodu si přichytáme skvělý čokoládový likér z Ledových kaštanů. Výroba není náročná, ale výsledek je opravdu velmi chutný. Připravte si domácí likér, hodí se na zmrzlinu, domácí moučníky nebo jen tak na chuť. Z této dávky budete mít asi 1 l likéru.

Co je potřeba

250 ml smetany 33%

1 Salko

3 ks Ledových kaštanů

4 čtverečky vysokoprocentní hořké čokolády

500 ml rumu (používám Božkov)

Krok 1

Do menšího hrnce vlijeme smetanu, do které nalámeme Ledové kaštany a hořkou čokoládu.

Krok 2

Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit. Poté hrnec sundáme z plotny a necháme zchladnout.

Krok 3

Do vychladlé smetany přidáme Salko a nakonec rum. Vše důkladně metličkou promícháme, až vznikne hladký likér.

Krok 4

Hotový likér přelijeme do lahví, dáme do lednice a necháme 7 – 14 dní uležet. 

 


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/domaci-medicina-napoje/cokoladovy-liker-recept-na-vynikaji-liker-z-ledovych-kastanu