Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí mátový sirup II | recept na mátovou šťávu

Domácí mátový sirup II | recept na mátovou šťávu. Urodila se vám máta a rádi byste ji nějak prakticky využili? Vyzkoušejte můj recept na mátový sirup. Příprava vám zabere jen pár minut, po několika hodinách louhování budete mít hotovou skvělou domácí mátovou šťávu, která má nejen pozitivní účinky na naše zdraví, ale také výborně chutná. Z této dávky budete mít 700 – 800 ml silného a velmi aromatického sirupu.

Co je potřeba

500 g třtinového cukru

500 ml vody

70 – 100 g máty

šťáva z jednoho velkého citrónu

1

Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Sporák stáhneme a povaříme ještě asi 5 – 10 minut. Mátu důkladně omyjeme a nasekáme na menší části. Hodíme do hrnce a hned nalijeme šťávu z vymačkaného citrónu (pecky odstraňte). Takto povaříme 2 minuty a hrnec odstavíme ze sporáku. Na hrnec přiklopíme pokličku a šťávu necháme 3 – 4 hodinky louhovat. Po uplynulém čase zcedíme sirup přes utěrku nebo plínku a důkladně vymačkáme. Hotový sirup nalijeme do převařenou vodou vypláchnuté lahve, uzavřeme víčkem a skladujeme v lednici nebo v chladu ve sklepě.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Mátová šťáva | recept na sirup
Mátová šťáva | recept na sirup. Tuto šťávu doma ředíme klasicky vodou nebo sodovkou. Syn dělá výtečnou letní limonádu z citrusů, do které přidává tři…