Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí čokoláda | recept nejen na vánoční cukroví

Domácí čokoláda | recept nejen na vánoční cukroví

Domácí čokoláda |  recept nejen na vánoční cukroví. Recept na domácí čokoládu patří k našemu rodinnému stříbru, mám ho od své babičky! Domácí čokoládu připravuju nejen jako vánoční cukroví, výborně se hodí i jako čokoládová poleva takřka na cokoliv. 

Co je potřeba

8 dkg Omegy

8 dkg moučkového cukru

2 dkg kakaa (nejlepší je použít tmavé Holandské kakao, to skoro černé – je pak i lepší chuť domácí čokolády)

1 polévková lžíce Solamylu

1 polévková lžíce mléka

1

Nad parou si rozpustíme Omegu a smícháme s cukrem dohladka.

2

Potom přisypeme kakao a metlou vymícháme také dohladka. Teprve potom přidáme mléko a Solamyl.

3

Vše mícháme metlou, dokud není čokoláda hladká. Čokoládu plníme do formiček čajovou lžičkou. Když je formička plná, tak do ní zabořím lžičku a čokoláda se mi začne lesknout.

4

Pak dáme asi na půl hodinky do chladu ztuhnout. Že u je ztuhlá poznáme tak, že už se neleskne, ale zmatněla (ale těch 30 minutek v chladu bych i tak radši dodržela).

5

Když chceme čokoládu vyndat z formičky, tak kraje formičky jakoby roztáhneme a hned si všimneme, jak nám to „lupne“. Pak jen vyklepneme. A je hotovo! Z téhle jedné dávky je asi 18 ks čokoládek, záleží na velikosti formiček. Používám i jako čokopolevu na cokoliv. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Stříkané cukroví od Kajdy | recept
Stříkané cukroví od Kajdy | recept
Stříkané cukroví od Kajdy | recept. Upečte si stříkané cukroví od Kajdy. Vykrajování za vás obstará masový strojek, díky němuž budete mít jeden kus ja…