Domácí čokoláda | recept nejen na vánoční cukroví
Domácí čokoláda | recept nejen na vánoční cukroví. Recept na domácí čokoládu patří k našemu rodinnému stříbru, mám ho od své babičky! Domácí čokoládu připravuju nejen jako vánoční cukroví, výborně se hodí i jako čokoládová poleva takřka na cokoliv.
Co je potřeba
8 dkg Omegy
8 dkg moučkového cukru
2 dkg kakaa (nejlepší je použít tmavé Holandské kakao, to skoro černé – je pak i lepší chuť domácí čokolády)
1 polévková lžíce Solamylu
1 polévková lžíce mléka
Krok 1
Nad parou si rozpustíme Omegu a smícháme s cukrem dohladka.
Krok 2
Potom přisypeme kakao a metlou vymícháme také dohladka. Teprve potom přidáme mléko a Solamyl.
Krok 3
Vše mícháme metlou, dokud není čokoláda hladká. Čokoládu plníme do formiček čajovou lžičkou. Když je formička plná, tak do ní zabořím lžičku a čokoláda se mi začne lesknout.
Krok 4
Pak dáme asi na půl hodinky do chladu ztuhnout. Že u je ztuhlá poznáme tak, že už se neleskne, ale zmatněla (ale těch 30 minutek v chladu bych i tak radši dodržela).
Krok 5
Když chceme čokoládu vyndat z formičky, tak kraje formičky jakoby roztáhneme a hned si všimneme, jak nám to „lupne“. Pak jen vyklepneme. A je hotovo! Z téhle jedné dávky je asi 18 ks čokoládek, záleží na velikosti formiček. Používám i jako čokopolevu na cokoliv. DOBROU CHUŤ!!!