jitulciny-recepty.cz

Domácí čokoláda | recept nejen na vánoční cukroví

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Domácí čokoláda |  recept nejen na vánoční cukroví. Recept na domácí čokoládu patří k našemu rodinnému stříbru, mám ho od své babičky! Domácí čokoládu připravuju nejen jako vánoční cukroví, výborně se hodí i jako čokoládová poleva takřka na cokoliv. 

Co je potřeba

8 dkg Omegy

8 dkg moučkového cukru

2 dkg kakaa (nejlepší je použít tmavé Holandské kakao, to skoro černé – je pak i lepší chuť domácí čokolády)

1 polévková lžíce Solamylu

1 polévková lžíce mléka

Krok 1

Nad parou si rozpustíme Omegu a smícháme s cukrem dohladka.

Krok 2

Potom přisypeme kakao a metlou vymícháme také dohladka. Teprve potom přidáme mléko a Solamyl.

Krok 3

Vše mícháme metlou, dokud není čokoláda hladká. Čokoládu plníme do formiček čajovou lžičkou. Když je formička plná, tak do ní zabořím lžičku a čokoláda se mi začne lesknout.

Krok 4

Pak dáme asi na půl hodinky do chladu ztuhnout. Že u je ztuhlá poznáme tak, že už se neleskne, ale zmatněla (ale těch 30 minutek v chladu bych i tak radši dodržela).

Krok 5

Když chceme čokoládu vyndat z formičky, tak kraje formičky jakoby roztáhneme a hned si všimneme, jak nám to „lupne“. Pak jen vyklepneme. A je hotovo! Z téhle jedné dávky je asi 18 ks čokoládek, záleží na velikosti formiček. Používám i jako čokopolevu na cokoliv. DOBROU CHUŤ!!!


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/domaci-cokolada-recept-nejen-na-vanocni-cukrovi.html