Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí italská pizza | recept na nejlepší pizzu

Domácí pizza | recept na nejlepší pizzu. Ačkoli máme do Itálie daleko, věřte, že s tímto receptem, se tam v duchu přenesete. Vyzkoušejte můj recept na domácí pizzu, který není složitý a přesto je výsledek zaručen. Upečte si domácí pizzu, na následujících řádcích vám poradím, jak na to. 

Co je potřeba

250 ml vlažné vody

½ kostičky čerstvého droždí

1 ½ polévkové lžíce olivového oleje

410 g hladké mouky

2 ½ čajové lžičky soli

 

Omáčka:

500 ml pasírovaných rajčat (krabička)

asi 1 polévková rovná lžíce Harmonie chuti

1 polévková lžíce sušené bazalky

1 čajová lžička sušeného česneku

 

Nahoru na posypání používám sýr Gouda a sušené oregáno.

1

Do hrnečku si odměříme vlažnou vodu, do které rozdrobíme půl kostičky kvasnic a lžičkou rozmícháme. Tuto směs nalijeme do formy od domácí pekárny a přidáme olej, mouku a sůl. Zapneme program těsto (má asi 90 minut – záleží na typu domácí pekárny).

2

Do misky nalijeme polovinu krabičky rajčat (250 ml), přidáme všechny suroviny a lžící promícháme. Když je těsto hotové, tak ho rozdělíme na dvě poloviny (asi 300 g). Každý díl vyválíme na placku o průměru asi 26 – 30 cm. Placku položíme na olejem vymazanou formu a roztáhneme do krajů. Placku ještě propícháme nožem asi na šešti místech. Pokud nevlastníte formu na pečení pizzy, tak celé těsto (600 g) vystačí na velký plech z trouby.

3

Na těsto nalijeme asi 4 – 5 polévkových lžic ochucené omáčky, lžící rozetřeme po celé ploše těsta a na ni dáme oblohu, jakou si kdo přeje. Pizzu dáme péct do trouby předehřáté na 250°C na 8 – 10 minut. Pizza je hotová, když je těsto zaspoda růžové a sýr krásně teče. Hotovou pizzu rozkrojíme na 8 dílů a podáváme. Dobrou chuť!

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Vlčický bůčkový nářez | recept. Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept…
Vlčický špek | recept na domácí špek. S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme ho. Čím vyšší, tím lepš…