Přejít k hlavnímu obsahu

Falešný španělský ptáček | recept na jednoduchou omáčku

Falešný španělský ptáček | recept na jednoduchou omáčku. Máte rádi španělské ptáčky, ale nechce se vám dělat se se závitky? V tom případě je následující recept určen přímo pro vás. Nabízím postup na falešného španělského ptáčka, který je rychlý a jednoduchý, odpadá zdlouhavé a pracné plnění a zatáčení masa. Inspirujte se mým receptem, určitě si pochutnáte. 

Co je potřeba

500 g hovězího nebo vepřového masa (kostky, plátky)

2 vejce natvrdo

1 velká okurka

plátek špeku

 2 – 3 silnější kolečka junioru nebo jiného měkkého salámu

1 velká cibule

2 polévkové lžíce plnotučné hořčice

3 polévkové lžíce hladké mouky

tmavá jíška Knorr (nemusí být)

olej, sůl, pepř, maggi

1

Maso si naklepeme, osolíme a lehce opepříme (kupuji hovězí kostky na guláš). Na oleji na vyšším plameni necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli. Následně přihodíme maso a osmahneme.

2

Pak přidáme plnotučnou hořčici, ještě vše promícháme a přilijeme asi 1,5 l horké vody. Stáhneme plamen a vaříme, dokud není maso měkké.

3

Když nám maso změkne, tak do omáčky přihodíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povaříme asi 10 – 15 minutek.

4

Pak si smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hladké mouky a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 10 minut (pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé instatní jíšky).

5

Hotovou omáčku dosolíme, případně dochutíme ještě maggi. Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.

 

 

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Skvělý maďarský guláš | recept. Rádi byste uvařili guláš, ale obáváte se, že to nezvládnete? Vyzkoušejte můj osvědčený recept na skvělý maďarský guláš…