Guláš ve fritéze | netradiční recept na guláš
Guláš ve fritéze | netradiční recept na guláš. Následující recept na guláš je neobvyklý především svou přípravou. Pokud se ho podle mé rady rozhodnete vařit také ve fritéze, jistě oceníte klady tohoto postupu. Z fritézy samozřejmě slijeme olej a poté ji lze použít jako pánev, díky jejímu povrchu se pak guláš nepřipaluje, ani se nepřichytává maso. Díky tomu nemusíte guláš tolik hlídat a neustále míchat jako při tradičních postupech. Vyzkoušejte si můj recept na guláš ve fritéze, jistě si pochutnáte.
Co je potřeba
1 kg hovězího nebo vepřového masa (na stejné množství surovin dávám někdy i 500 g masa)
100 g vepřového sádla
2 stroužky česneku
4 cibule
50 g hladké mouky
1 polévková lžíce rajského protlaku (případně jedna malá plechovka)
1 čajová lžička sladké papriky
1 čajová lžička pálivé papriky
1 kávová lžička gulášového koření (nemusí být, ale je to lepší)
1 l masového vývaru (postačí i bujón)
sůl, pepř, kmín
případně instantní jíška dle potřeby
Diskuze k článku