Přejít k hlavnímu obsahu

Skvělý maďarský guláš | recept

Skvělý maďarský guláš | recept. Rádi byste uvařili guláš, ale obáváte se, že to nezvládnete? Vyzkoušejte můj osvědčený recept na skvělý maďarský guláš. Krok za krokem vás provedu jeho přípravou. Není to nic složitého, s trochou trpělivosti to zvládne každý. Odměnou vám bude vynikající jídlo, po němž se jistě jen zapráší.

Co je potřeba

500 600 g vepřového plecka

3 4 velké cibule

4 stroužky česneku

2 polévkové lžíce mleté sladké papriky

1 polévková lžíce gulášového koření

1 rajčatový protlak (140 g)

1 malá sklenička sterilovaného leča

1 polévková lžíce cukru

sůl, kmín, harmonie chuti, česneková pasta

olej

1

Cibuli si pokrájíme na půlkolečka a na oleji osmahneme dozlatova (viz. foto) – el. sporák na č. 6.

2

Když je cibulka osmahnutá, přihodíme k ní na kostky pokrájené maso. Jakmile se maso zatáhne a trochu orestuje, tak k němu přidáme sůl a kmín (může být i mletý). A opékáme, dokud se nám neodpaří šťava, kterou maso pustilo.

3

Nyní sporák stáhneme na č. 4. Poté přidáme rajčatový protlak a cukr, důkladně promícháme a přihodíme na plátky nakrájený česnek. Asi minutu mícháme, přidáme mletou papriku, gulášové koření, zamícháme a pak přilijeme asi 1 l vroucí vody.

4

Opět vše důkladně promícháme a přidáme lečo. Dolijeme ještě asi dalším litrem vody a takto vše dusíme, dokud není maso měkké (dle potřeby přiléváme vodu).

5

Když je maso měkké, tak guláš zahustíme (voda + hladká mouka) a povaříme ještě asi 5 10 minutek. Nakonec gulášek dochutíme solí, maggi, harmonií chuti a troškou česnekové pasty (pozor jako první dejte česnekovou pastu a teprve potom solte!).

6

Podáváme s houskovým knedlíkem, ale myslím, že k téhle dobrůtce jde v pohodě i brambor, těstoviny nebo rýže. JE NAPROSTO FAMÓZNÍ DOBROU CHUŤ!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Vlčická omáčka | recept
Vlčická omáčka | recept. Také si nevíte rady, co uvařit k obědu? Inspirujte se mým receptem na vlčickou omáčku. Je to další bašta, kterou jsem rychle…