Přejít k hlavnímu obsahu

Zapečené brambory se slaninou | recept na jednoduché francouzské brambory

Zapečené brambory se slaninou | recept na jednoduché francouzské brambory. Recept na zapečené francouzské brambory s hráškem a slaninou patří k našim rodinným oblíbencům. Jejich příprava není nijak složitá ani zdlouhavá, brambory není třeba dopředu vařit. Pokrm dostane díky slanině skvělou chuť i vůni, smetana s vajíčkem pak zajistí, že budou brambory dobře držet pohromadě. Pokud přemýšlíte, co k večeři nebo k lehkému obědu, vyzkoušejte můj recept na zapečené brambory se slaninou, skvěle vypadá i chutná. 

Co je potřeba

1015 ks větších syrových brambor

20 dkg krájené anglické slaniny

23 větší cibule

trochu másla na vymazání formy

sterilovaný hrášek

10 dkg eidamu

1 celé vejce

smetana ke šlehání

Podravka nebo Solčanka, sůl a pepř na dochucení

1

Syrové brambory si (na elektrickém kráječi) nakrájíme na asi 3 mm silné plátky. Na o něco slabší kolečka si nakrájíme cibuli. Sýr si nastrouháme na jemném struhadle a anglickou slaninu ještě nasekáme na kostičky, rozebereme ji na vzniklé malé plátky.

2

Zapékací mísu si vymažeme máslem a vrstvíme brambory, které osolíme a lehce opepříme. Na brambory klademe slaninu, pokračujeme hráškem, posypeme cibulí a nakonec sýrem.

3

Vše opakujeme asi 4x – 5x. Poslední vrstvu budou tvořit brambory, které lehce osolíme, zasypeme Podravkou a zalijeme vajíčkem rozšlehaným se smetanou.

4

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C, dokud brambory na vršku nejsou krásně zlatavé. Vyzkoušejte!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Rychlé francouzské brambory | recept
Rychlé francouzské brambory | recept. Příprava francouzských brambor nemusí být zdlouhavá. Vyzkoušejte si zapéct brambory podle následujícího receptu.…