Přejít k hlavnímu obsahu

Rychlé francouzské brambory | recept

Rychlé francouzské brambory | recept. Příprava francouzských brambor nemusí být zdlouhavá. Vyzkoušejte si zapéct brambory podle následujícího receptu. Je snadný, rychlý a výborný. Určitě si pochutnáte.

Co je potřeba

4 6 větších syrových brambor

20 dkg nakrájené anglické slaniny

sterilovaný hrášek

2 větší cibule

10 dkg eidamu

2 vejce

200 ml smetany

50 ml mléka

sůl, pepř

 

 

1

Do máslem vymazané zapékací mísy dáme syrové brambory nakrájené na větší kostičky, přidáme pokrájenou anglickou slaninu, sterilovaný hrášek, cibuli pokrájenou na půlkolečka, najemno nastrouhaný sýr a vše důkladně promícháme.

2

Osolíme, opepříme a zalijeme rozkvedlanými vejci v mléce a smetaně (můžeme přidat trochu Harmonie chuti). Vše ještě pořádně promícháme a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C dozlatova.

3

Je to rychlovka na přípravu a jsou opravdu výborné, zkuste!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články