Přejít k hlavnímu obsahu

Svratecký guláš | recept na rychlé kuřecí nudličky

Svratecký guláš | recept na rychlé kuřecí nudličky

Svratecký guláš | recept na rychlé kuřecí nudličky. Název receptu svratecký guláš může trochu zavádět, s gulášem totiž moc společného nemá. Ve skutečnosti se jedná o předpis na kuřecí nudličky, který guláš připomíná spíše vzdáleně. Do této podoby upravila recept má kamarádka Jarka. Mohu ho vřele doporučit. Recept na svratecký guláš není složitý a určitě si moc pochutnáte. 

Co je potřeba

asi 500 g kuřecích prsíček (originál je z hovězího masa, ale můžete použít cokoliv)

3 větší cibule

asi 5 polévkových lžic kečupu (či dle chuti)

2 stroužky česneku

1 čajová lžička majoránky

pepř a sůl

olej

žampiony dle chuti (nemusí být) 

sýr k podávání

1

Maso si nakrájíme na kostičky nebo nudličky, přendáme do misky a přidáme jeden prolisovaný česnek, trochu soli, pepř a asi 1 – 2 polévkové lžíce oleje. Důkladně promícháme a necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici. Pokud budete guláš připravovat z jiného masa, tak ho nechte odležet 24 hodin.

2

Pak si pánev vymažeme trochou oleje (jen kápneme a papírovou utěrkou vytřeme). Naložené maso osmahneme. Když maso začíná růžovět, stáhneme plamen a přihodíme na půlkolečka pokrájenou cibuli. Necháme ji zesklovatět,  můžeme přidat i žampióny, ale nemusí být. 

3

Potom zalijeme trochou vody a maso podusíme doměkka. Poté přilijeme kečup, necháme ho přejít varem. Přidáme majoránku a jeden prolisovaný stroužek česneku. Dosolíme dle chuti a ještě necháme prohřát.

4

Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem. Podáváme s bramboráčky nebo hranolky. Dobrou chuť! 

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kuřecí kousky tří barev | recept
Kuřecí kousky tří barev | recept
Kuřecí kousky tří barev | recept. Chytla mě mlsná, proto jsem pro vás vymyslela tuhle baštu. Jde o poměrně lehké a rychlé jídlo, přitom jsou tyto kuře…