Přejít k hlavnímu obsahu

Vlčická omáčka | recept

Vlčická omáčka | recept

Vlčická omáčka | recept. Také si nevíte rady, co uvařit k obědu? Inspirujte se mým receptem na vlčickou omáčku. Je to další bašta, kterou jsem rychle vymyslela k obědu ze surovin, co dům dal. A myslím, že nemá chybu. Manžel si ji moc chválil. 

Co je potřeba

500 g hovězího masa

2 velké cibule

5 stroužků česneku

1 zelená paprika

3 rajčata

2 čajové lžičky Harmonie chuti

 sůl, pepř, maggi

 1 – 2 čajové lžičky česnekové pasty

olej

hladká mouka na zahuštění

1

Hovězí maso pokrájíme na kostičky a zprudka osmahneme na oleji (el. sporák na č. 6). Když se z masa vyvaří šťáva, tak přihodíme na půlkolečka pokrájenou cibuli. Asi minutku či dvě mícháme a poté přidáme na plátky nakrájený česnek.

2

Zamícháme a přihodíme pokrájenou papriku, rajčata (kdo chce, může rajčata předem spařit a oloupat) a Harmonii chuti. Vše promícháme, přilijeme dostatečné množství vody (asi 1,5 l) a vaříme na el. sporáku na č. 4, dokud není maso měkké (já vařila hodinu v papiňáku).

3

Když je maso měkké, tak omáčku zahustíme moukou, povaříme ještě asi 10 minut a nakonec dochutíme. Nejdřív dochucuji česnekovou pastou a teprve potom solí a maggi. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Čalamáda nejen pod maso | recept
Čalamáda nejen pod maso | recept
Čalamáda nejen pod maso | recept. Čalamáda je výborná samotná a nebo pod maso. Recepty dodám časem, až s ní budu něco vařit. Z jedné dávky jsem měla 9…