Přejít k hlavnímu obsahu

Mokrá tvarohová buchta | recept

Mokrá tvarohová buchta | recept

Mokrá tvarohová buchta | recept. Nevíte, co upéct ke kávě nebo snídani? Co takhle mokrou tvarohovou buchtu. Je taková mokřejší a nižší, ale tak výborná! Paní Ivetka má recept po své babičce a ty dobře věděly co je dobré. Všem doporučuji zkusit! DOBROU CHUŤ!

Co je potřeba

500 g tvarohu ve vaničce

1/2 kostky másla nebo Hery

3 vejce (sníh)

4 polévkové lžíce hrubé mouky

15 dkg cukru krupice

1 prášek do pečiva

4 5 polévkových lžic rozinek

citrónová kůra z půlky citrónu

Nejdříve si z bílků ušleháme tuhý sníh. Poté v druhé misce do sebe zašleháme všechny ostatní ingredience a rozinky dáme jako poslední.

Nejdříve si z bílků ušleháme tuhý sníh. Poté v druhé misce do sebe zašleháme všechny ostatní ingredience a rozinky dáme jako poslední.

Do vyšlehaného těsta postupně vařečkou vmícháme sníh z bílků a hotové těsto nalijeme do dortové formy (já pekla ve formě o průměru 26 cm) vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou (můžete vyložit i pečícím papírem).

Do vyšlehaného těsta postupně vařečkou vmícháme sníh z bílků a hotové těsto nalijeme do dortové formy (já pekla ve formě o průměru 26 cm) vymazané sádlem a vysypané hrubou moukou (můžete vyložit i pečícím papírem).

Dáme péct do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 35 40 minut, nebo dokud není vršek krásně zlatavý (viz. foto). Je lepší se při pečení orientovat barvou buchty, protože uvnitř je mokřejší, a tudíž nepomůže píchání špejlí. Při pečení buchta pěkně naběhne, ale při chladnutí trochu klesne, nelekejte se, tak to má být!

Dáme péct do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 35 – 40 minut, nebo dokud není vršek krásně zlatavý (viz. foto). Je lepší se při pečení orientovat barvou buchty, protože uvnitř je mokřejší, a tudíž nepomůže píchání špejlí. Při pečení buchta pěkně naběhne, ale při chladnutí trochu klesne, nelekejte se, tak to má být!

Po vytažení z trouby jsem buchtu ještě nechala v asi 15 minut ve formě zchladnout a poté jsem ji teprve přendala na tác.

 Po vytažení z trouby jsem buchtu ještě nechala v asi 15 minut ve formě zchladnout a poté jsem ji teprve přendala na tác.
Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Tvarohová buchta bez těsta | recept
Tvarohová buchta bez těsta | recept
Tvarohová buchta bez těsta | recept. Tento recept je jako stvořen pro milovníky tvarohu. Upečte si tvarohovou buchtu bez těsta. Do druhého dne se ulež…
Buchta HIMALÁJE
Buchta HIMALÁJE | recept na moučník
Buchta HIMALÁJE | recept na moučník. Upečte si buchtu zvanou Himaláje, základem je kakaové těsto, náplň tvoří tvaroh a na vršek přijde opět kakaové tě…