Přejít k hlavnímu obsahu

Koblihy recept | na masopustní pochoutku

27. Únor 2019

Koblihy recept | na masopustní pochoutku od Zdeničky. Je čas masopustu a k němu patří i domácí koblihy. S mým receptem je hravě zvládnete. S trochou trpělivosti dokáže tuto masopustní pochoutku připravit každý. S mým postupem se vám zaručeně povedou a doma budete za hvězdu.

Co je potřeba

250 ml vlažného mléka

1 celé vejce

1 polévková lžíce másla

2 polévkové lžíce oleje

1 polévková lžíce sádla

2 polévkové lžíce rumu

500 g hladké mouky

100 g cukru krupice

1 vanilkový cukr

1/2 kostičky droždí nebo 2 čajové lžičky sušeného

1

V kastrůlku si v mléce rozehřejeme máslo, sádlo a olej. Necháme jen rozpustit a odstavíme ze sporáku. Když je mléko vlažné, tak do něj rozdrobíme kvasnice a zamícháme, až se rozpustí. Poté mléko nalijeme do formy od domácí pekárny a přidáme ostatní suroviny tak, jak jdou v receptu po sobě. Zapneme program na kynutá těsta (dought).

2

Hotové těsto rozdělíme na dva díly. Vyválíme placku vysokou asi 1cm.

3

Do jedné půlky si skleničkou naznačíme kolečka a do jejich středu dáme marmeládu. Překlopíme přes to druhou půlku těsta a skleničkou vykrojíme koblihy.

4

Koblížky klademe na pomoučený plech a necháme je 40 minut kynout pod utěrkou.

5

Zbytek těsta nemusíte vyvalovat na placku. Udělejte si z něj neplněné vrtáky (viz foto).

6

Nakynuté koblihy smažíme v oleji dozlatova (raději pomaleji). Hotové koblížky odkládáme na papírovou utěrku a před podáním pocukrujeme moučkovým cukrem.

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Vlčický bůčkový nářez | recept. Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept…
Vlčický špek | recept na domácí špek. S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme ho. Čím vyšší, tím lepš…