jitulciny-recepty.cz

Koblihy recept | na masopustní pochoutku

Složitost: Mírný
Potřebný čas: 30 minut a více

Koblihy recept | na masopustní pochoutku od Zdeničky. Je čas masopustu a k němu patří i domácí koblihy. S mým receptem je hravě zvládnete. S trochou trpělivosti dokáže tuto masopustní pochoutku připravit každý. S mým postupem se vám zaručeně povedou a doma budete za hvězdu.

Co je potřeba

250 ml vlažného mléka

1 celé vejce

1 polévková lžíce másla

2 polévkové lžíce oleje

1 polévková lžíce sádla

2 polévkové lžíce rumu

500 g hladké mouky

100 g cukru krupice

1 vanilkový cukr

1/2 kostičky droždí nebo 2 čajové lžičky sušeného

Krok 1

V kastrůlku si v mléce rozehřejeme máslo, sádlo a olej. Necháme jen rozpustit a odstavíme ze sporáku. Když je mléko vlažné, tak do něj rozdrobíme kvasnice a zamícháme, až se rozpustí. Poté mléko nalijeme do formy od domácí pekárny a přidáme ostatní suroviny tak, jak jdou v receptu po sobě. Zapneme program na kynutá těsta (dought).

Krok 2

Hotové těsto rozdělíme na dva díly. Vyválíme placku vysokou asi 1cm.

Krok 3

Do jedné půlky si skleničkou naznačíme kolečka a do jejich středu dáme marmeládu. Překlopíme přes to druhou půlku těsta a skleničkou vykrojíme koblihy.

Krok 4

Koblížky klademe na pomoučený plech a necháme je 40 minut kynout pod utěrkou.

Krok 5

Zbytek těsta nemusíte vyvalovat na placku. Udělejte si z něj neplněné vrtáky (viz foto).

Krok 6

Nakynuté koblihy smažíme v oleji dozlatova (raději pomaleji). Hotové koblížky odkládáme na papírovou utěrku a před podáním pocukrujeme moučkovým cukrem.


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/koblihy-recept-na-masopustni-pochoutku.html