Přejít k hlavnímu obsahu

Vepřové kostky v mrkvi a pórku | recept na vepřové z jednoho pekáče

Vepřové kostky v mrkvi a pórku | recept na vepřové se zeleninou z jednoho pekáče. Vyzkoušejte si dnes uvařit podle mého receptu vepřové kostky na pórku a mrkvi. Pokrmy připravované v jednom pekáči a navíc v troubě jsou velice vděčné za všech okolností. Připravují se takřka sami, vy se přitom stihnete věnovat jiným činnostem, a přesto máte zaručen výsledek. Inspirujte se předpisem na vepřové kostky na pórku a mrkvi, je to jednoduché jídlo téměř bez práce. 

Co je potřeba

500 g vepřového plecka

500 g mrkve

3 cibule

5 stroužků česneku

1 celý pórek

sůl, kmín a Podravka na dochucení

troška oleje

1

Maso pokrájíme na kostky. Polijeme trochou oleje a přihodíme na půlkolečka pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na kolečka pokrájený pórek. Osolíme, okmínujeme a přidáme asi 1 čajovou lžičku Podravky.

2

Důkladně promícháme a necháme v troubě na 250°C osmahnout. Když je vše opečené, podlijeme vodou, teplotu stáhneme na 180°C a necháme maso pod pokličkou změknout.

3

Občas podlijeme (je-li to nutné) a promícháme. Mrkev si nakrájíme na kolečka, případně na menší kusy, když máme mrkev velkou. 

4

A když je maso měkké a pustí šťávu, tak přihodíme nakrájenou mrkev. Podlijeme a dusíme pod pokličkou, dokud není mrkev měkká, trvá to asi 15 minut.

5

Pokud maso i zelenina pustí hodně šťávy, můžeme zaprášit hladkou moukou. A máme hotovo, dobrou chuť!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Babiččiny krůtí placičky
Babiččiny krůtí placičky | recept na vynikající domácí placičky z krůtího masa. Přemýšlíte, jakou chuťovku uvařit rodině? Přináším vám recept na domác…