Vepřové kostky v mrkvi a pórku | recept na vepřové z jednoho pekáče
Vepřové kostky v mrkvi a pórku | recept na vepřové se zeleninou z jednoho pekáče. Vyzkoušejte si dnes uvařit podle mého receptu vepřové kostky na pórku a mrkvi. Pokrmy připravované v jednom pekáči a navíc v troubě jsou velice vděčné za všech okolností. Připravují se takřka sami, vy se přitom stihnete věnovat jiným činnostem, a přesto máte zaručen výsledek. Inspirujte se předpisem na vepřové kostky na pórku a mrkvi, je to jednoduché jídlo téměř bez práce.
Co je potřeba
500 g vepřového plecka
500 g mrkve
3 cibule
5 stroužků česneku
1 celý pórek
sůl, kmín a Podravka na dochucení
troška oleje
Krok 1
Maso pokrájíme na kostky. Polijeme trochou oleje a přihodíme na půlkolečka pokrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a na kolečka pokrájený pórek. Osolíme, okmínujeme a přidáme asi 1 čajovou lžičku Podravky.
Krok 2
Důkladně promícháme a necháme v troubě na 250°C osmahnout. Když je vše opečené, podlijeme vodou, teplotu stáhneme na 180°C a necháme maso pod pokličkou změknout.
Krok 3
Občas podlijeme (je-li to nutné) a promícháme. Mrkev si nakrájíme na kolečka, případně na menší kusy, když máme mrkev velkou.
Krok 4
A když je maso měkké a pustí šťávu, tak přihodíme nakrájenou mrkev. Podlijeme a dusíme pod pokličkou, dokud není mrkev měkká, trvá to asi 15 minut.
Krok 5
Pokud maso i zelenina pustí hodně šťávy, můžeme zaprášit hladkou moukou. A máme hotovo, dobrou chuť!