Přejít k hlavnímu obsahu

Italská pomazánka | recept na pomazánku se středomořskou inspirací

Italská pomazánka | recept na pomazánku se středomořskou inspirací

Italská pomazánka | recept na pomazánku se středomořskou inspirací. Postup na italskou pomazánku vznikl jako momentální nápad. Vyzkoušejte si ji připravit také, věřím, že vás stejně jako mě přenese do Středomoří. Nám moc chutnala, rozhodně ji nedělám naposledy. Nejlépe se hodí k domácímu pečivu. Přichystejte si mou italskou pomazánku, určitě si pochutnáte.

Co je potřeba

1 pomazánkové máslo natur

300 g mozzarely

500 g kuřecí šunky

2 – 3 polévkové lžíce sušených rajčat

2 polévkové lžíce másla

1 čajová lžička sušené bazalky

sůl, pepř

olivy či papriky na ozdobu

 

 

 

1

Nejdříve si šunku a sýr nastrouháme na jemném struhadle nebo nasekáme v robotu.

2

Nysypeme do mísy a přidáme ostatní suroviny. Sušená rajčata přidávám i s olejem, ve kterém jsou naložená.

3

Vše ručním šlehačem vyšleháme a ještě dochutíme kořením a přisolíme, pokud je třeba.

4

Z této dávky jsem měla 900 g pomazánky. Pomazánku před podáváním mažeme na pečivo a ozdobíme přepůlenými olivami nebo paprikou nakrájenou na malé proužky.

Tipy

Pokud budete dělat poloviční dávku, tak dejte půlku sýra a šunky, ale pomazánkové máslo bych asi nechala celé.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články