Přejít k hlavnímu obsahu

Švestková chilli omáčka | recept

Švestková chilli omáčka | recept. Vyzkoušejte si se mnou uvařit švestkovou chilli omáčku. S trochou trpělivosti vykouzlíte dobrotu, která je výborná ke steakům i ke grilovanému hermelínu. S chilli papričkami opatrně. Ty moje ze zahrádky nejsou až tak moc pálivé, proto jsem použila čtyři kousky a omáčka je mírně pálivá. Kdo má rád víc ostré, přidá si papričky podle své chuti. Ale pozor, pálivost papriček je v omáčce cítit až po rozmixování!

Co je potřeba

1500 g vypeckovaných švestek

500 ml vinného octa

4 chilli papričky (použila jsem čerstvé)

4 stroužky česneku

1 čajová lžička soli

500 g cukru krupice

4 roztlučené hřebíčky

asi 2 cm čerstvého zázvoru

½ čajové lžičky mletého nového koření

1

Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozpůlíme. V hrnci ke švestkám přidáme vinný ocet, na kostičky pokrájený zázvor, česnek, chilli papričky (dala jsem dvě rozpůlené a vydlabané bez semínek a dvě na kolečka pokrájené i se semínky) a sůl.

2

Takto dusíme pod pokličkou za občasného míchání na el. sporáku č. 4 (musí probublávat) po dobu 45 minut.

3

Poté přidáme cukr, ve hmoždíři roztlučené hřebíčky a mleté nové koření. Za občasného míchání takto vaříme ještě asi 40 – 50 minut bez pokličky. Po této době by se obsah v hrnci měl zredukovat asi o polovinu.

4

Nakonec horkou směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a ihned plníme do menších skleniček. Skleničky otočíme dnem vzhůru a takto necháme do druhého dne. Nezavařujeme.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Sterilované česnekové výhonky
Dnes Vám přináším recept na sterilované česnekové výhonky. Výhonky z česneku, které se potom stejně ostříhají používám totiž jako delikatesku. Připrav…
Lucčin domácí kečup | recept
Lucčin domácí kečup | recept. Tenhle recept je opravdu vychytaný a kečup má naprosto skvělou chuť!!! Určitě vyzkoušejte! Z téhle dávky jsem…