Přejít k hlavnímu obsahu

Kuřecí steaky | můj recept na výborné steaky na grilu

Kuřecí steaky  | recept na steaky na grilu podle mého receptu. Následující recept patří k mým majstrštykům, marinádu jsem vycizelovala k dokonalosti. Pokud rádi grilujete, vyzkoušejte můj recept na kuřecí steaky, určitě si ho také oblíbíte. Marináda je díky kombinaci bylinek a koření krásně voňavá a maso skvěle ochutí. Tak honem rozpalte gril.

Co je potřeba

500 – 700 g kuřecích prsních řízků

250 ml slunečnicového oleje

1 ½ polévkové lžíce koření “krkovička gril”

1 ½ polévkové lžíce koření “medvědí česnek gril”

1 polévková lžíce koření “andělská křidélka”

1 čajová lžička koření “čubrica”

1 čajová lžička soli

případně cukety, brambory – na silnější kolečka

1

Do misky nalijeme olej a přidáme všechny ingredience. Metličkou vše důkladně promícháme. Prsní řízky osolíme, opepříme a namočíme do připravené marinády.

2

Zavřeme víčkem a dáme nejméně na 2 hodiny odpočinout do lednice (mám vyzkoušeno, že to stačí a jsou dobré). Maso je dobré občas nadhodit nebo zaklepat celou miskou, ať se marináda dostane úplně všude. Nejlepší je mít steaky naložené přes noc. Všechny chutě a vůně se nádherně spojí a maso je křehké a výborné!

3

Jelikož je marinády celkem dost, před grilováním maso vyndáme z marinády na talířek a do zbytku namočíme na silnější kolečka nakrájenou cuketu a brambory. Je to výborný doplněk ke grilovanému masu. Nebo do zbylé marinády naložím další kuřecí maso na další grilovačku, maso může být tímto způsobem naložené tři dny (mám vyzkoušeno) a je skvělé.

4

Naložené steaky opékáme na grilu dozlatova z obou stran, stejně opečeme i brambory s cuketou. Podáváme s grilovanou zeleninou, případně se salátem z čerstvé zeleniny, u nás se těší největší oblibě šopský nebo maltský salát.

Pokud spěcháte a maso budete grilovat už za dvě hodinky, dejte do marinády místo jedné lžičky soli rovnou jednu a půl, aby steaky byly akorát slané.

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká
Toto je můj originální recept. Ráda se o něj s vámi podělím, ale prosím nekopírovat na jiné weby!

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Jitulčiny kuřecí lívance | recept. Tento recept mě napadl, když jsem potřebovala zdělat maso z mrazáku, abych měla místo na uložení švestek na zimu. R…
Božské těstoviny s cuketou | recept. I když nejste zrovna milovníci cukety, tyhle těstoviny si určitě oblíbíte. Cuketa se smetanou zajistí opravdu skv…
Dýňová polévka s kari | recept od Danči. Recept na tuto polévku jsem dostala od své kolegyně Danči S. Mletý zázvor a kari dává polévce úžasný šmrc. Dý…