Přejít k hlavnímu obsahu

Piškotové řezy | recept na nadýchané řezy s krémem

Piškotové řezy | recept na nadýchané řezy s krémem. Za následující recept vděčím své dobré známé Zdeňce. Piškotové řezy jsou rychlé a výborné. Nadýchaný korpus skvěle doplňuje smetanový čokoládový krém. Vršek se pak můžete podle mého vzoru posypat kokosem, ale hodily by se i jiné ořechy. Vyzkoušejte si upéct piškotové řezy s krémem. Určitě si skvěle pochutnáte.

Co je potřeba

Na těsto: 6 žloutků

6 bílků (sníh)

3 polévkové lžíce cukru krupice

6 pol. lžic polohrubé mouky

3 polévkové lžíce oleje

1/2 prášku do pečiva

sádlo na vymazání plechu

Na krém: 

2 zakysané smetany

2 velké Orion čokolády na vaření

kokos

1

Z bílků a 3 polévkových lžící cukru ušleháme tuhý sníh (hotový sníh poznáme tak, že když otočíme mísu vzhůru nohama, sníh drží a nespadne).

2

Potom do něj zašleháme po jednom žloutky a postupně přiléváme olej. Následně smícháme mouku s půlkou prášku do pečiva a ručně pomalinku vařečkou zamícháme do těsta.

3

Hotové těsto nalijeme na sádlem vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech (klasický, ale s tím vyšším okrajem). Dáme péct do trouby předehřáté na 220°C na 10 – 15 minut, dokud není piškot růžový.

4

Piškot by měl být asi tak 1,5 cm vysoký. Po zchladnutí odkrojíme 1/3 piškotu a nasekáme ji na kostičky, které pak použijeme do krému.

5

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme k ní zakysanou smetanu a důkladně vše promícháme, vůbec není třeba krém sladit.

6

Pak přihodíme nakrájený piškot a vše spolu ušleháme ručním šlehačem. Krémem ozdobíme vršek piškotu a posypeme kokosem.

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články