Přejít k hlavnímu obsahu

Sekaná pečená ve vepřové síťce (bránici) | recept

Sekaná – pečená ve vepřové síťce (bránici) |  recept. Když známý zabíjí prase, předem se hlásím o vepřovou síťku (bránici). Měla by se dát koupit v řeznictví, kdo se k ní nedostane, nevadí. Tahle sekaná je skvělá i bez ní.

Co je potřeba

500 g mletého masa (měla jsem z plecka)

1 – 2 čajové lžičky koření čubrica

1/2 čajové lžičky sladké papriky

2 větvičky hladkolisté petrželky

1/2 čajové lžičky celého kmínu

1 celé vejce

strouhanka

sůl

1 čajová lžička polévkového koření – maggi

1 cibule

vepřová mřížka – grilovací koření, máslo

1

Do mísy dáme mleté maso, cibuli pokrájenou na kostičky, koření, vejce a strouhanku.

2

Vše spolu promícháme, osolíme a zakápneme polévkovým kořením. Na pracovní plochu si rozložíme vepřovou síťku a zlehka ji „ocukrujeme“ grilovacím kořením. Na střed síťky vyklopíme mletou směs, kterou zabalíme do síťky a vytvarujeme šišku.

3

Sekanou přendáme do pekáčku, trošičku osolíme, podlijeme vodou a nahoře poklademe plátky másla.

4

Pekáček zavřeme a takto pečeme v troubě předehřáté na 180° C po dobu 40 – ti minut (dle potřeby podléváme), poté sekanou otočíme a necháme dělat dalších 20 minut. Nakonec sundáme víko, sekanou otočíme a 15 minut takto dopečeme. Je výborná!

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Rychlé francouzské brambory | recept. Příprava francouzských brambor nemusí být zdlouhavá. Vyzkoušejte si zapéct brambory podle následujícího receptu.…