Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí lunchmeat | recept na lunchmeat ze šunkovaru

Domácí lunchmeat | recept na luncmeat ze šunkovaru. Pamatujete si lunchmeat z dětství? Osmažený s bramborem k obědu nebo opečený a mezi chleby s kyselou okurkou na svačinu? Tu chuť si pamatuji dodnes. Bohužel nynější lunchmeat se rozpadá, chuťově není nic moc a složení raději nečíst. Rozhodla jsem se vyzkoušet připravit si ho doma a myslím, že výsledek stojí za to! Chuťově sice není jako ten kdysi, ale je můj, vím jaké suroviny jsem použila. Vyzkoušejte můk recept na domácí lunchmeat ze šunkovaru.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Jitka (neověřeno) | Út, 01/28/2020 - 07:30

Odpustila bych si tu pragandu, jde to i bez ní a barva není, jak někdo tvrdí, kvůli tomu šedá. Dusitanové soli si užijeme nadmíru v průmyslových produktech a není zádný důvod ji cpát ještě do domácích. Stačí obyčejná sůl.

...tak udělejte taky nějakou dobrůtku podle zdejších receptů, vynechte rychlosůl, která vás natolik irituje, že máte potřebu to neustále psát, vyfoťte to a napište jak dlouho vydržela ta dobrůtka krásná a jedlá...nebo si založte svou stránku s recepty.

Ivoš (neověřeno) | Pá, 06/12/2020 - 10:54

Jitka má docela s tou dusitanovou solí pravdu. Vyzkoušel jsem tento recept, jen jsem Pragosůl nahradil normální solí, a výsledek byl skvělý. Rozhodně šunka vydržela v perfektní kondici po celou dobu, než jsme ji postupně snědli. A kdo by chtěl více růžové maso, tak doporučuji do láku přidat trochu šťávy z červené řepy.

Další zajímavé články

Domácí šunka ze šunkovaru | recept
Domácí šunka ze šunkovaru  | recept. Domácí šunce se ta kupovaná vůbec nevyrovná. Kdo ji jednou zkusí, musí mi dát za pravdu. Jak na to, aby se v…
Vlčický bůčkový nářez | recept
Vlčický bůčkový nářez | recept. Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept…
Vlčický špek | recept na domácí špek
Vlčický špek | recept na domácí špek. S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme ho. Čím vyšší, tím lepš…