Přejít k hlavnímu obsahu

Vepřové rizoto | recept na snadné rizoto

Vepřové rizoto | recept na snadné rizoto. Na následujících řádcích vám poradím, jak rychle připravit vepřové rizoto. Uvidíte, že takovou dobrotu ani nebudete čekat. Je to hotové do 20-ti minut, jen co se uvaří rýže. Toto snadné rizoto uvaříte jedna dvě, zvládne ho i naprostý kuchařský začátečník. Vyzkoušejte a nebudete litovat!

Co je potřeba

1 konzerva vepřového masa

1 malé lečo ve skleničce

1 malá plechovka sterilovaného hrášku

2 – 3 pytlíčky nebo hrnky rýže

tvrdý sýr na posypání

1

Na rozpálenou pánev na středním plameni vyklopíme vepřovou konzervu a necháme ji „rozpustit“.

2

Když maso „povolí“, tak přidáme malou skleničku naloženého leča (nejlépe od Hamé) a malou konzervu sterilovaného hrášku.

3

Promícháme a směs necháme prohřát, dokud se nám část tekutiny neodpaří a nezbude nám jako omáčka.

4

Mezitím si uvaříme dva sáčky rýže (nejlépe Parboiled, která se nelepí) a směs s rýží promícháme.

5

Podle chuti dosolíme, můžeme i na talíři dochutit maggi a podáváme s nastrouhaným sýrem.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Rýže z papiňáku | recept
Rýže z papiňáku | recept. Mám papiňák, který má dno v průměru 20 cm, a dělala jsem rovnou ze dvou hrníčku rýže a bylo to ok.