Přejít k hlavnímu obsahu

Vepřové kostky v troubě | recept na jednoduché jídlo

23. Říjen 2020

Vepřové kostky v troubě | recept na jednoduché jídlo. Na oslavy narozenin či svátků vždy dělám pro hosty kromě chlebíčků, jednohubek či obložených bagetek ještě něco teplého na zub. Na vaše přání vkládám tento výborný recept na vepřové maso z trouby. S přípravou není moc práce. A potom stačí už jen občas zamíchat. Na vaši párty budete za hvězdu!

Co je potřeba

1500 g vepřového plecka nebo krkovice (nebo půl na půl)

4 velké cibule

palička česneku

1 větší červená paprika

2 polévkové lžíce slunečnicového oleje

1 čajová lžička kmínu

1 rovná polévková lžíce grilovacího koření

1 polévková lžíce maggi (hranaté)

světlá jíška Knorr nebo hladká mouka na zahuštění sosu

sůl

1

Dáme si předehřát troubu na 250°C. Vepřové maso nakrájíme na kostky a dáme do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek a červenou papriku. Maso v pekáči osolíme, posypeme grilovacím kořením, přidáme kmín a maggi. Nakonec přilijeme olej a vše rukou pořádně promícháme (už teď to nádherně voní). Pekáček dáme do trouby a necháme maso osmažit (nepřikrýváme). Pokud spěcháte, tak můžete zapnout horkovzduch. Asi po deseti minutách troubu otevřeme a maso důkladně promícháme (maso už pomalu začíná pouštět šťávu).

2

Takto nakukujeme do trouby často a vždy maso zamícháme, aby se nepřipálilo. Je opravdu důležité to radši hlídat! Když je maso zlatavé a šťáva z něj se vstřebala, stáhneme troubu na 180°C.  Maso podlijeme asi 500 ml horké vody, promícháme, přiklopíme víko a necháme dusit. Dusíme do změknutí a mezitím občas opět promícháváme a dle potřeby doléváme teplou vodu. Když je maso měkké, zahustíme sos bílou jíškou Knorr (jen trochu, ať ze sosu není kaše). Maso ještě dochutíme solí nebo přikápneme trochu maggi. Díky červené paprice má sos krásnou barvu a chutná skvěle. Podáváme s bramborovou kaší, bramborami nebo na párty nejlépe jen s chlebem. Dobrou chuť!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Kančí guláš na červeném víně
Kančí guláš na červeném víně | recept. Následující recept je z mé sbírky receptů pro pomalý hrnec, ale kančí guláš si můžete připravit i klasickým způ…
Jitulčiny kuřecí lívance | recept
Jitulčiny kuřecí lívance | recept. Tento recept mě napadl, když jsem potřebovala zdělat maso z mrazáku, abych měla místo na uložení švestek na zimu. R…
Naložený králík po Vlčicku | recept
Naložený králík po Vlčicku | recept. Tento recept mám moc ráda, protože je téměř bez práce a králík má kolem sebe dost výborného sosu. Pokud máte čers…
Pečená kachna | recept
Pečená kachna | recept. Přemýšlíte, co uvařit ke slavnostními obědu? S pečenou kachnou se nemůžete splést. S mým receptem to hravě zvládnete a sklidít…