Přejít k hlavnímu obsahu

Vlčický bůčkový nářez | recept

14. Srpen 2019

Vlčický bůčkový nářez | recept. Většinou v šunkovaru dělávám vepřovou šunku. Na mé oblíbené skupině o uzenářích jsem se inspirovala a vymyslela recept na tento bůčkový nářez. Všem kolem moc chutná a já ho miluju s kyselou okurkou a domácím chlebem. Recept není těžký. A kdo již v šunkovaru něco dělal, tak to pro něj bude vůbec hračka. 

Co je potřeba

700 g bůčku bez kosti a kůže

300 g vepřové kýty (libové)

1 čajová lžička moučkového cukru

11 g Pragandy

11 g mořské soli

5 g koření Argentina

6 g uzená mletá paprika

1/2 čajové lžičky drceného kmínu

1/4 čajové lžičky sušeného česneku

1 sušená feferonka (bez semínek) - nemusí být

100 ml ledové vody

1

Bůček si pokrájíme na centimetrové kostičky.

2

Vepřovou kýtu nasekáme na kaši (spojka). Všechny suroviny dáme do mísy a šleháme tak dlouho, dokud není směs mazlavá.

3

Šunkovar vyložíme igelitovým sáčkemPlníme vždy dvě lžíce směsi a hned upěchujeme skleničkou, kterou si vždy namočíme do vody.

4

Když je směs natlačená v šunkovaru, tak ho uzavřeme a na 48 h ho necháme odpočívat v lednici.

5

Po dvou dnech nářez vaříme 2h na 75 80°C. DOBROU CHUŤ!!!

Když do nářezu místo uzené papriky přidáte mletou papriku španělského typu, tak bude nářez hodně připomínat polský salám, který býval kdysi. Vyzkoušejte.

Jak vařím v šunkovaru mám podrobně popsané u receptu na domácí šunku ZDE

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

S manželem rádi udíme a kdykoliv seženeme vysoké hřbetní sádlo, tak ho naložím a vyudíme. Čím vyšší, tím lepší. Než jsem se s manželem poznala, tak jí…