Přejít k hlavnímu obsahu

Johančino tajemství | recept na kuřecí plátek se sýrem, šunkou a broskví

Johančino tajemství | recept na kuřecí plátek se sýrem, šunkou a broskví. Johančino tajemství patří již k retro receptům, které svou slávu zažívaly v 90. letech 20. století. Recept na kuřecí plátek se sýrem, šunkou a broskví byl neprávem poslední roky opomíjen a vytlačen exotickými recepty. Připomeňte si tento skvělý a přitom jednoduchý recept na Johančino tajemství, kterým se blýsknete i při nedělním obědě. 

Co je potřeba

Pro 2 porce:

2 ks kuřecích prsíček (lze použít i vepřové maso)

1 menší cibule

kompotované broskve

2 plátky sýra

2 plátky šunky

2 kolečka pomeranče

trocha hladké mouky

3 – 4 mm silný plátek másla

šlehačka na ozdobu

olej, pepř, sůl

1

Cibulku si pokrájíme na malé kostičky a dáme ji zpěnit na trochu oleje. Maso si naklepeme, osolíme a opepříme – položíme na cibulku, zakápneme trochou sojové omáčky a osmahneme na vyšším plameni z obou stran.

2

Když máme maso osmahnuté, přidáme k němu rozpustit plátek másla, pak ho podlijeme trochou vody, stáhneme na nižší plamen a dáme pod pokličku dusit, dokud nám maso nezměkne (dle potřeby podléváme).

3

Mezitím si vyndáme z plechovky dvě půlky broskve a pokrájíme na proužky, ale pozor nesmíme je doříznout! Broskev by nám nešla roztáhnout po mase. Ukrojíme si 2 kousky pomeranče a nařízneme od kraje ke středu.

4

Když je maso měkké, zaprášíme sos trochou hladké mouky. Na maso roztáhneme nachystané broskve a položíme na ně plátek šunky

5

Dáme pod pokličku krátce prohřát. Poté položíme na šunku plátek sýra a necháme ho roztavit.

6

A máme hotovo!  Podáváme s hranolky, kroketami či s jakoukoli bramborovou přílohou. Navrch položíme pomeranč stočený do eska a ozdobíme šlehačkou.

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články