Přejít k hlavnímu obsahu

Veverčina bábovka

Co je potřeba

5 vajec (sníh), 150g moučkového cukru, 100g hladké mouky, 100g mletých vlašských ořechů, 60g změklého másla, 1 prášek do pečiva

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Žloutky společně s cukrem a máslem ušleháme do pěny. Poté zašleháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pak pomleté ořechy (těsto bude celkem tuhé, ale tak to má být). Nakonec vařečkou důkladně vmícháme tuhý sníh z bílků a tím nám těsto i krásně zřídne a je moc pěkné. Hotové těsto nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 30 minut a po 30-ti minutách stáhneme teplotu trouby na 160°C a pečeme ještě dalších 30 minut. Po vytažení z trouby necháme ještě asi 10-15 minut bábovku ve formě a teprve potom ji vyklepneme. Je opravdu výborná!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Tříbarevná buchta | recept pro Katku. Tento recept vkládám především pro svou kamarádku Katku R. Ona mi byla inspirací ho vymyslet. Vzpomínala na své…
Rohlíčky ze zakysané smetany | recept. Tyto rohlíčky jsou výborné, levné a je jich hodně. Z jedné dávky je 64 kusů. Náplň můžete dát libovolnou.…