Přejít k hlavnímu obsahu

Boloňské špagety | recept na omáčku

Boloňské špagety | recept na omáčku

Boloňské špagety | recept na omáčku. Špagety milují nejen děti, uvařte jim k nim tuto skvělou boloňskou omáčku. Určitě si skvěle pochutná celá rodina. Základem je mleté maso, tu správnou barvu i typickou chuť omáčce dodá rajčatový protlak. Vyzkoušejte můj recept na bolonské špagety, ručím vám za to, že je nebudete vařit naposledy.

Co je potřeba

500 g mletého masa

1 rajský protlak (140 g)

1/2 pórku

1 kostka Karpatského bujónu

asi 1 zarovnaná polévková lžíce hladké mouky

3 stroužky česneku

koření na špagety ( pokud nemáte, tak dejte 1 čajovou lžičku bazalky a 1 čajovou lžičku oregána)

sůl

Harmonie chuti na dochucení

olej

1

Na oleji osmahneme mleté maso (el. sporák na č.6). Nejdříve nám pustí šťávu, a když šťáva začne mizet, tak maso zaprášíme hladkou moukou. Přidáme rajský protlak a podlijeme horkou vodou tolik, aby měla směs řídkou kašovitou konzistenci.

2

Promícháme a přidáme rozdrobený Karpatský bujón (může být i jiný), na kolečka pokrájený pórek (dala jsem mražený). Trošku osolíme a přihodíme nadrobno pokrájený česnek.

3

Nakonec vmícháme koření na špagety a ještě podlijeme trochou vody (el. sporák na č.3) Takto necháme provařit asi 10 – 15 minutek, dokud nám pórek nezměkne. Nakonec směs dochutíme Harmonií chuti, ta tomu dá šmrnc. A je hotovo, podáváme ozdobené strouhaným sýrem (zrovna jsem neměla). Jsou výborné!!! Vyzkoušejte! DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Zapečené milánské špagety | recept
Zapečené milánské špagety | recept
Zapečené milánské špagety |  recept. Na první pohled je následující recept obyčejný, ale zapečení ho posune o level výš. Připravte si zapečené milánsk…
Božské těstoviny s cuketou | recept
Božské těstoviny s cuketou | recept
Božské těstoviny s cuketou | recept. I když nejste zrovna milovníci cukety, tyhle těstoviny si určitě oblíbíte. Cuketa se smetanou zajistí opravdu skv…