Přejít k hlavnímu obsahu

Salámová pomazánka na chlebíčky | recept na vynikající pomazánku

Salámová pomazánka na chlebíčky | recept na vynikající pomazánku. Salámovou pomazánku podle následujícího receptu dělávala moje mamka ke svačině do školy. Není na ní nic složitého, jen je třeba počítat s delší dobou na odležení, aby se chutě opravdu dokonale propojily. Někdy se s touto vynikající pomazánkou můžete setkat pod označením "sloní žrádlo". Základem je měkký salám, kyselé okurky a cibule. Vše se propojí díky svařené omáčce z worcesteru, hořčice, cukru, oleje a octa. Inspirujte se a připravte svým hostům skvělé chlebíčky se salámovou pomazánkou.

Co je potřeba

250 g točeného salámu nebo Gothaje

1 velká cibule

1 2 kyselé okurky

1 polévková lžíce oleje

1 polévková lžíce octa

1/2 polévková lžíce worcesteru

1 a 1/2 polévkové lžíce plnotučné hořčice

1 kostka nebo čajová lžička cukru krupice

1 malá sklenička majonézy (250 ml)

1

Salám, cibuli a okurku nameleme na masovém strojku. Pokud ho nevlastníte, můžete všechny ingredience nasekat, ale úplně správné konzistence nedocílíte.

2

Potom si svaříme olej, ocet, worcester, hořčici a cukr. Vychladlou směs smícháme s umletými přísadami a přidáme majolku (může být i trochu méně).

3

Dochutíme pepřem, solí a popř. cukrem a necháme v lednici minimálně 12 hodin odležet (ideální je celých 24 hodin, ale pokud spěcháte, stačí polovina).

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Rumcajs | recept na salát
Rumcajs | recept na salát. Připravte si rychlý a levný salát, který je hotový během 15 minut. Salát Rumcajs můžu jen doporučit! S manželem ho milujeme…
Salámová pomazánka | recept
 Salámová pomazánka | recept. Předpis na následující pomazánku mám od své švagrové Aničky. Je velice jednoduchý a hlavně ultra rychlý. Vyzkoušejte si…