Salámová pomazánka na chlebíčky | recept na vynikající pomazánku
Salámová pomazánka na chlebíčky | recept na vynikající pomazánku. Salámovou pomazánku podle následujícího receptu dělávala moje mamka ke svačině do školy. Není na ní nic složitého, jen je třeba počítat s delší dobou na odležení, aby se chutě opravdu dokonale propojily. Někdy se s touto vynikající pomazánkou můžete setkat pod označením "sloní žrádlo". Základem je měkký salám, kyselé okurky a cibule. Vše se propojí díky svařené omáčce z worcesteru, hořčice, cukru, oleje a octa. Inspirujte se a připravte svým hostům skvělé chlebíčky se salámovou pomazánkou.
Co je potřeba
250 g točeného salámu nebo Gothaje
1 velká cibule
1 – 2 kyselé okurky
1 polévková lžíce oleje
1 polévková lžíce octa
1/2 polévková lžíce worcesteru
1 a 1/2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
1 kostka nebo čajová lžička cukru krupice
1 malá sklenička majonézy (250 ml)
Krok 1
Salám, cibuli a okurku nameleme na masovém strojku. Pokud ho nevlastníte, můžete všechny ingredience nasekat, ale úplně správné konzistence nedocílíte.
Krok 2
Potom si svaříme olej, ocet, worcester, hořčici a cukr. Vychladlou směs smícháme s umletými přísadami a přidáme majolku (může být i trochu méně).
Krok 3
Dochutíme pepřem, solí a popř. cukrem a necháme v lednici minimálně 12 hodin odležet (ideální je celých 24 hodin, ale pokud spěcháte, stačí polovina).