jitulciny-recepty.cz

Salámová pomazánka na chlebíčky | recept na vynikající pomazánku

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Salámová pomazánka na chlebíčky | recept na vynikající pomazánku. Salámovou pomazánku podle následujícího receptu dělávala moje mamka ke svačině do školy. Není na ní nic složitého, jen je třeba počítat s delší dobou na odležení, aby se chutě opravdu dokonale propojily. Někdy se s touto vynikající pomazánkou můžete setkat pod označením "sloní žrádlo". Základem je měkký salám, kyselé okurky a cibule. Vše se propojí díky svařené omáčce z worcesteru, hořčice, cukru, oleje a octa. Inspirujte se a připravte svým hostům skvělé chlebíčky se salámovou pomazánkou.

Co je potřeba

250 g točeného salámu nebo Gothaje

1 velká cibule

1 2 kyselé okurky

1 polévková lžíce oleje

1 polévková lžíce octa

1/2 polévková lžíce worcesteru

1 a 1/2 polévkové lžíce plnotučné hořčice

1 kostka nebo čajová lžička cukru krupice

1 malá sklenička majonézy (250 ml)

Krok 1

Salám, cibuli a okurku nameleme na masovém strojku. Pokud ho nevlastníte, můžete všechny ingredience nasekat, ale úplně správné konzistence nedocílíte.

Krok 2

Potom si svaříme olej, ocet, worcester, hořčici a cukr. Vychladlou směs smícháme s umletými přísadami a přidáme majolku (může být i trochu méně).

Krok 3

Dochutíme pepřem, solí a popř. cukrem a necháme v lednici minimálně 12 hodin odležet (ideální je celých 24 hodin, ale pokud spěcháte, stačí polovina).


Zdroj: https://www.jitulciny-recepty.cz/salamova-pomazanka-na-chlebicky-recept-na-vynikajici-pomazanku.html