Přejít k hlavnímu obsahu

Masová roláda bez rolování | recept

Masová roláda bez rolování  | recept. Máte- li nervy při vyrábění běžné rolády, vyzkoušejte můj tip na roládu z mletého masa. Není třeba se bát rolování, protože tady odpadá. Naplnit ji můžete třeba jako já šunkovým salámem, kyselými okurkami, sýrem a párkem. Případně si můžete náplň vymyslet dle své fantazie. Upečte si roládu podle mého receptu, určitě se po ní jen zapráší.

Co je potřeba

500 g mletého masa

100 ml smetany

46 stroužků česneku

1 polévková lžíce sušené petrželové natě (nebo hrst čerstvé)

2 čajové lžičky majoránky

sůl, pepř

Náplň: 

10 koleček šunkového salámu

5 plátků eidamu

2 slabé párky nebo 1 silný

menší kyselé okurky

plnotučná hořčice

forma na srnčí hřbet

alobal

1

V míse si nejdříve smícháme mleté maso s ostatními ingrediencemi a necháme asi 10 – 15 minut odpočinout. Nemusíte se bát, že by to po upečení nedrželo, protože tam není vejce, drží to perfektně.

2

Formu na srnčí hřbet si vyložíme větším kusem alobalu. Na alobal rozprostřeme něco přes polovinu ochuceného mletého masa a mokrýma rukama pěkně vytlačíme do stran asi 1 – 1,5 cm od vrchního okraje.

3

Poté mleté potřeme plnotučnou hořčicí (já teda zapoměla, ale i tak to bylo výborné) a formu vyložíme šunkovým salámem, sýrem, oloupanými párky (já použila jeden silný, rozpůlený) a kyselými okurkami.

4

Nakonec opět mokrýma rukama dobře po vršku rozprostřeme zbytek ochuceného mletého masa. Vršek důkladně zakryjeme alobalem a dáme do trouby předehřáté na 200°C takto péct na 45 minut.

5

Po 45 minutách alobal z vršku otevřeme a necháme roládu dopéct dozlatova (ještě asi 15 – 25 minut). Nelekejte se, že kolem dokola roládky je dost šťávy, tu slijte do misky nebo přímo do dřezu, protože chuťově se nedá použít ani na omaštění brambor.

6

Poté roládku vyklopíme a servírujeme, buď  s chlebem, brambory nebo bramborovou kaší. Je naprosto výnikající a opravdu bez práce a nervů z toho, že se nám nepovede zarolovat. DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Kuřecí roláda | můj recept na roládu. Předem bych ráda napsala, že na vykostění masa jsem absolutní antitalent a kuře si vždy nechávám vykostit u řezn…