Přejít k hlavnímu obsahu

Kapustový prejt | recept na falešný prejt

Kapustový prejt | recept na falešný prejt. Vyzkoušejte můj recept na falešný prejt. Základem je kapusta a mleté maso. Je to opravdu dobrota a chutná opravdu jako prejt. Kdo se nebojí, že na něj z oběda vyskočí až moc vitamínů z kapusty, tak směle do toho, nebude litovat!

Co je potřeba

500 g mletého masa

1 celá kapusta (asi 400 – 500 g)

2 celá vejce

50 g másla

1 větší cibule

2 stroužky česneku

1 – 2 čajové lžičky majoránky

sůl

1

Kapustu opláchneme, rozpůlíme, vložíme do hrnce s vodou a necháme přejít varem (když se začne vařit, tak ještě necháme asi 5 minut) – pak ji zcedíme a necháme ještě chvilku zchladnout.

2

Mezitím si cibulku pokrájíme na kostičky a necháme na másle zesklovatět. Česnek prolisujeme skrz lis na česnek a potom utřeme se solí. Kapustu si pokrájíme na nudličky jako zelí a smícháme (nejlépe rukou) s mletým masem, je potřeba směs opravdu důkladně propracovat.

3

Poté přihodíme utřený česnek, zesklovatělou cibulku, vejce a majoránku. Vše důkladně promícháme, dáme do máslem vymazané zapékací mísy a dochutíme solí popř. pepřem (já nedávala).

4

Dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C a pečeme necelých 90 minut (dokud prejt není na vršku zlatavý). Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Masová roláda bez rolování  | recept. Máte- li nervy při vyrábění běžné rolády, vyzkoušejte můj tip na roládu z mletého masa. Není třeba se bát rolová…
Přírodní vepřové plátky | recept. Následující recept je naprosto univerzální a opravdu výborný. Hodí se jak jako obyčejné jídlo, tak ho třeba s pomocí…