Přejít k hlavnímu obsahu

Čínské nudle | recept na nudle s masem a zeleninou

Čínské nudle | recept na nudle s masem a zeleninou

Čínské nudle | recept na nudle s masem a zeleninou. Také máte rádi asijskou kuchyni, množství chutí v jednom jídle. Uvařte si čínské nudle s masem a zeleninou doma, uvidíte, že budou ještě lepší, než v restauraci. Množství zeleniny si můžete volit dle chuti, ale základem je pórek, mrkev a čínské zelí. Nesmí chybět ani čínské těstoviny, bez nichž by to nebylo ono. Vyzkoušejte můj recept na čínské nudle, určitě si pochutnáte. 

Co je potřeba

1 balíček čínských nudlí

250 g kuřecích prsíček

1 celý pórek

4 mrkve

půl červené papriky (klidně i celá)

1 menší čínské zelí

1/2 čajové lžičky koření na čínu

1 čajová lžička grilovacího koření

sójová omáčka

1 polévková lžíce oleje

1

Maso si pokrájíme na malé kousky, dáme je do misky, osolíme a zakapeme sójovkou.

2

Mezitím si pokrájíme zeleninu – pórek na kolečka, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, papriku a čínské zelí na nudličky. Pak na pánvi osmahneme maso a přidáme grilovací koření a koření na čínu.

3

Když je maso osmahnuté, tak přihodíme pórek, mrkev, papriku – promícháme a podlijeme troškou vody (vody nedávat moc). Když je zelenina změklá, tak přidáme čínské zelí, promícháme a necháme asi ještě 3 – 5 minut vařit.

4

Dle potřeby vždy doléváme troškou vody. Poté ještě dochutíme solí, zakápneme sójovkou a můžeme ještě přidat půlku čajové lžičky koření na čínu. Pak směs přendáme do mísy a jdeme uvařit nudle dle návodu na obalu.

5

Nudle jsou během dvou minut hotové, proto je děláme až nakonec. Nudle zcedíme, zakápneme sójovkou a přidáme do mísy k masové směsi. Vše spolu důkladně promícháme a můžeme podávat.

6

Pokud jste, stejně jako já milovníky sójovky, můžete si nudle ještě zakápnout na talíři. Tento recept vřele doporučuji všem milovníkům čínských nudlí. Dobrou chuť!

 

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Buřtguláš | recept na rychlý guláš
Buřtguláš | recept na rychlý guláš
Buřtguláš | recept na rychlý guláš. Vyzkoušejte můj recept na buřtguláš. Je jednoduchý, rychlý a s minimem práce. Použít můžete jakýkoli oblíbený salá…