Rýže z papiňáku | recept
Rýže z papiňáku | recept. Mám papiňák, který má dno v průměru 20 cm, a dělala jsem rovnou ze dvou hrníčku rýže a bylo to ok.
Co je potřeba
1 hrnek rýže parboiled
2 hrnky vody
1 menší cibule
asi 3 rovné lžičky soli
3 – 4 polévkové lžíce oleje
Na oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku (el. sporák č.6), přisypeme propláchnutou rýži a asi minutku za stálého míchání smažíme. Poté přilijeme vodu, osolíme a papiňák zavřeme. Čekáme až hrnec začne syčet a poté sporák stáhneme na č.4 a takto necháme 5 minut (vodu, která vysyčela z ventilu ven, jsem otírala). Po pěti minutách plotýnku vypneme a papiňák na ní ještě necháme 15 – 20 minut, aby rýže „dojela“. A je hotovo.
Tahle rýže je nejlepší, co jsem kdy měla. A hlavně šetříte elektřinu. Taky vyzkoušejte!
DOBROU CHUŤ!!!
Diskuze k článku