Přejít k hlavnímu obsahu

Rýže z papiňáku | recept

Rýže z papiňáku | recept. Mám papiňák, který má dno v průměru 20 cm, a dělala jsem rovnou ze dvou hrníčku rýže a bylo to ok.

Co je potřeba

 1 hrnek rýže parboiled

2 hrnky vody

1 menší cibule

asi 3 rovné lžičky soli

3 4 polévkové lžíce oleje

Na oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibulku (el. sporák č.6), přisypeme propláchnutou rýži a asi minutku za stálého míchání smažíme. Poté přilijeme vodu, osolíme a papiňák zavřeme. Čekáme až hrnec začne syčet a poté sporák stáhneme na č.4 a takto necháme 5 minut (vodu, která vysyčela z ventilu ven, jsem otírala). Po pěti minutách plotýnku vypneme a papiňák na ní ještě necháme 15 – 20 minut, aby rýže „dojela“. A je hotovo.

Tahle rýže je nejlepší, co jsem kdy měla. A hlavně šetříte elektřinu. Taky vyzkoušejte!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Výborná vajíčková pomazánka | recept
Výborná vajíčková pomazánka | recept.  Zastávám názor, že domácí svačiny jsou nejlepší, většinou dělávám různé druhy pomazánek. Dnes jsem si pro vás p…