Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí kmínový chléb | recept na chleba z domácí pekárny

Domácí kmínový chléb | recept na chleba z domácí pekárny. Kupované pečivo dnes nevydrží příliš dlouho čerstvé. Navíc jeho chuť se v mnoha obchodech liší a ne vždy je pečivo dobré. Koupit dnes opravdu čerstvé pečivo, které není připraveno ze zmrazeného polotovaru je pomerně drahá záležitost. Upéct si lahodný domácí chleba přitom není nic těžkého. Pokud máte domácí pekárnu, tak jen směle do toho. Nabízím recept, ve kterém se naučíte připravit kynuté těsto na kmínový chléb a samotný chléb potom upéct v horkovzdušné troubě. Na chuť kmínového domácího chleba nic nemá. Vyzkoušejte sami.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Alena (neověřeno) | Út, 04/21/2020 - 12:21

Dnes upečen, chleba je opravdu výborný:) Doporučuji.

Ivka (neověřeno) | Út, 04/21/2020 - 17:32

Peču už podruhé , moc dobrý..

Kája (neověřeno) | So, 05/02/2020 - 18:44

Po vyndání z pekárny z něj bylo naprosto perfektní lepidlo 😆tak jsem ho soupla zpátky,nic jiného s ním nešlo,tak jsem zvědavá...Kde je chyba?

To netuším, ale můžeš dle potřeby do pekárny přisypat trochu mouky, když vidíš, že se to lepí. Jak se těsto míchá, tak by během deseti minut z něj měla být kulička. Pokud ne, tak přidej mouku. Pečeš v ošatce nebo přímo v pekárně?

Petra (neověřeno) | St, 05/06/2020 - 19:15

Peču ho už počtvrté, je opravdu skvělý, tohle je fakt nejlepší recept na klasický chleba. Moc děkuji :) Ještě ho v průběhu pečení stříkám vodou z rozprašovače, aby byl lesklejší. Jinak se přesně držím receptu a vždycky vyjde krásně.

Tonja (neověřeno) | Po, 03/15/2021 - 20:41

Mám dotaz: V pracovním postupu píšete, že těsto připravujete v pekárně programem KYNUTÉ TĚSTO. Předpokládám proto, že v průběhu přípravy těsto už kyne i v pekárně, že je tam určitá prodleva někde během míchání (hnětení). Můžete mi říct, jak dlouhá prodleva asi je, nebo jaký je celkový čas přípravy těsta programem KYNUTÉ TĚSTO? Nemám totiž domácí pekárnu a těsto míchám v robotu. Jediné kynutí v délce 15 minut v ošatce považuji za nedostatečné pro celkové nakynutí. Děkuji.

Marcela (neověřeno) | Čt, 05/13/2021 - 14:37

Chci se zeptat proč recept na tento úžasný chléb nejde vytisknout.

Jitule | So, 05/15/2021 - 10:48

MARCELA: Nemám tu tisk, ale když celý recept zamodříš jako když chceš kopírovat a dáš pravým čudlíkem na myši tisk, tak ho můžeš vytisknout. Nebo zkopírovat, vložit do Wordu, upravit si to podle sebe a pak vytisknout.

Jitule | So, 05/15/2021 - 10:50

TONJA: Celkový čas kynutí je 90 minut. Z toho je 20 minut proces hnětení. Stačí ti to takhle? Kdyžtak napiš... :)

Tonja (neověřeno) | Ne, 08/15/2021 - 15:21

Dnes jsem chleba upekl a je opravdu velmi dobrý.

Těsto jsem zadělal v robotu (10 minut hnětení), pak kynulo 50 minut a nakynulo krásně. Na vále jsem těsto párkrát přeložil. V ošatce zvětšilo objem na dvojnásobek do 20 minut. Pekl jsme při 180°C s horkovzduchem a párou celkem 60 minut.

Další zajímavé články

Babiččin mazanec
Babiččin mazanec | recept na vynikající domácí kynutý mazanec. Dnes jsem si pro váš připravila recept na domácí kynutý mazanec. Mazanec je výborný, ch…
Chia bagety | recept na domácí pečivo
Chia bagety | recept na domácí pečivo. Domácí pečivo představuje výzvu, ale když do přípravy zapojíte domácí pekárnu, uvidíte, že se mu žádné kupované…