Přejít k hlavnímu obsahu

Žemlovka s tvarohem a broskvemi | recept na sladké jídlo

Žemlovka s tvarohem a broskvemi | recept na sladké jídlo

Žemlovka s tvarohem a broskvemi | recept na sladké jídlo. Manžel říká, že to není oběd, ale bere to spíše jako buchtu po obědě. A taky, že ve škole žemlovku nesnášel, ale tahle že je prostě dokonalá! Tak taky vyzkoušejte žemlovku s tvarohem a broskvemi!

Co je potřeba

7 8 rohlíků

500 g tvarohu ve vaničce

1 zakysaná smetana

1 broskvový kompot

0,5 l mléka

2 vejce

2 vanilkové cukry

kousek másla na vymazání

Nejdříve si nachystáme tvaroh: tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, jedním vajíčkem, přidáme vanilkový cukr a pak osladíme normálním cukrem dle potřeby, jak kdo rád sladké. Poté si do mléka rozkvedláme druhé vejce a v něm namáčíme rohlíky nakrájené na asi 1 cm silná kolečka.

Nejdříve si nachystáme tvaroh: tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, jedním vajíčkem, přidáme vanilkový cukr a pak osladíme normálním cukrem dle potřeby, jak kdo rád sladké. Poté si do mléka rozkvedláme druhé vejce a v něm namáčíme rohlíky nakrájené na asi 1 cm silná kolečka.

Rohlíky vyskládáme máslem vymazanou zapékací misku (viz. foto) a poté je posypeme vanilkovým cukrem.

Rohlíky vyskládáme máslem vymazanou zapékací misku (viz. foto) a poté je posypeme vanilkovým cukrem.

Na rohlíky rozetřeme půlku tvarohové náplně, na ni rozprostřeme půlky okapaných broskví a dáme druhou půlku tvarohové náplně (můžete také broskve pokrájet na kostičky a už s tvarohem smíchat a takto celé vylít na rohlíky).

Na rohlíky rozetřeme půlku tvarohové náplně, na ni rozprostřeme půlky okapaných broskví a dáme druhou půlku tvarohové náplně (můžete také broskve pokrájet na kostičky a už s tvarohem smíchat a takto celé vylít na rohlíky).

Vršek poklademe opět namočenými rohlíky a takto dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C, dokud nám boky a částečně i vršek nezezlátne. A je hotovo!

DOBROU CHUŤ!!!

Vršek poklademe opět namočenými rohlíky a takto dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C, dokud nám boky a částečně i vršek nezezlátne. A je hotovo! DOBROU CHUŤ!!!
Autor: Jitule
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články