Přejít k hlavnímu obsahu

Veverčina bábovka | recept na ořechovou bábovku

Veverčina bábovka | recept na ořechovou bábovku. Bábovkou nikdy neurazíte. Vyzkoušejte si upéct veverčinu bábovku, je plná ořechů a krásně nadýchaná. Stačí už jen uvařit kávu a nedělní pohoda je na světě.

Co je potřeba

5 vajec (sníh)

150 g moučkového cukru

100 g hladké mouky

100 g mletých vlašských ořechů

60 g změklého másla

1 prášek do pečiva

Nejdříve si oddělíme žloutky a bílky. Žloutky společně s cukrem a máslem ušleháme do pěny.

Poté zašleháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pak pomleté ořechy (těsto bude celkem tuhé, ale tak to má být).

Nakonec vařečkou důkladně vmícháme tuhý sníh z bílků a tím nám těsto i krásně zřídne a je moc pěkné.

Hotové těsto nalijeme do sádlem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C na 30 minut a po 30–ti minutách stáhneme teplotu trouby na 160°C a pečeme ještě dalších 30 minut.

Po vytažení z trouby necháme ještě asi 10 – 15 minut bábovku ve formě a teprve potom ji vyklepneme. Je opravdu výborná!!!

DOBROU CHUŤ!!!

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články

Kočičí oči | recept na moučník. Upečte si moučník zvaný kočičí oči. Je to výborné a piškoty jsou krásně měkké, takový vláčný moučník. Doporučuji vyzko…
Jogurtovo-citronová bábovka | recept. Bábovka je fakt skvělá, lehce nakyslá, provoněná citrónem a je spíše mokřejší. Bála jsem se, že mým chlapům nebu…