Přejít k hlavnímu obsahu

Štrůdl z tvarohového těsta | recept na závin

Štrůdl z tvarohového těsta | recept na závin. Chcete upéct štrůdl a zapomněli jste koupit listové těsto? Máme pro vás tip, jak si v takovém případě poradit. Pokud doma zrovna nemáte listové těsto, vyzkoušejte si štrůdl z tvarohového těsta. Je to super obměna!!!

Co je potřeba

250 g tvarohu v kostce

250 g Hery

250 g hladké mouky

Náplň:

jablka

rozinky

skořice

cukr

trocha citronové šťávy

strouhanka

1 vejce

Z tvarohu, tuku a mouky vypracujeme těsto, které nejméně 30 minut necháme odležet v lednici.

Jablka si nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do mísy, kde k nim přidáme cukr, citronovou šťávu, rozinky, skořici a vše pořádně promícháme a dosladíme dle potřeby.

Potom těsto rozdělíme na 4 díly a vyválíme placky, které posypeme trochou strouhanky a naplníme ochucenými jablky.

Těsto zabalíme, dáme na pečící papír a potřeme rozkvedlaným vajíčkem s trochou studené vody. Dáme péct do trouby předehřáté na 180°C, dokud není štrůdl zlatavý.

DOBROU CHUŤ!!

 TIP: Z těsta vyválejte placku asi 2 mm silnou a vykrojte čtverečky o velikosti 5x5 cm. Doprostřed dejte povidla nebo, co kdo rád. Rohy přeložte k sobě a jsou SUPER tvarohové šátečky. Pečou se jen několik minut při teplotě 180°C.

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení
Zatím žádné komentáře. Buďte první!

Další zajímavé články