Přejít k hlavnímu obsahu

Sterilované kapie | návod na zavařování paprik

Sterilované kapie | návod na zavařování paprik. Následující recept na sterilované kapie u nás patří k velice oblíbeným. Doslova se po nich můžeme "užrat"! Zkuste si ho také, není to nic těžkého a odmění vás nezaměnitelná chuť zakonzervovaného léta. DOBROU CHUŤ!!!

Co je potřeba

kapie

1 balíček deka (zelené – NE steril)

1,75 l vody

0,5 l octa

30 tabletek cukerinu

slunečnicový olej

Papriky důkladně propláchneme ve vodní lázni.

Následně je zbavíme zrníček. A rozdělíme je na poloviny.

Dále je nakrájíme na větší kusy. Takto připravenými paprikami naplníme sklenice.

Ve větším hrnci si připravíme lák z vody, deka, cukerinu, octu a oleje. Nakonec lákem zalijeme sklenice s paprikami.

Hotové sklenice s paprikami dobře uzavřeme a přetočíme je dnem vzhůru. Takto necháme zchladnout do druhého dne.

Autor: Jitule | Zobrazit autorská práva

Jitka Horká

Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Cikánská omáčka k masu | recept. Cikánská omáčka je výborná jako příloha ke grilovaným masům, párkům, klobásám nebo lze použít i jako přídavek do minu…